19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Unikāls gadījums Krievijas tiesu praksē - tiesas zālē atbrīvo Navaļniju
Unikāls gadījums Krievijas tiesu praksē - tiesas zālē atbrīvo Navaļniju
Autors: Apollo.lv / 19. jūlijs 2013, 10:35
Dienu pēc piecu gadu cietumsoda piespriešanas Krievijas redzamākajam opozīcijas aktīvistam Aleksejam Navaļnijam, viņš atbrīvots pret parakstu par neizbraukšanu no valsts.


Aģentūra «RIA Novosti» vēstī, ka tas ir unikāls gadījums Krievijas Federācijas tiesu praksē.

Krievijas mediji vēstī, ka Kirovas apgabala tiesa apmierināja prokuratūras protestu un mainīja Navaļnijam piespriesto drošības līdzekli.

Opozīcijas aktīvists gan vēl nav izlēmis, vai piedalīsies gaidāmajās Maskavas mēra vēlēšanās. Viņš norādīja, ka turpinās priekšvēlēšanu aģitācijas kampaņu, tomēr vēl nezina, boikota formā vai vēlēšanu kampaņas turpināšanā.


"To es izlemšu, kad atbraukšu mājās," sacīja Navaļnijs.

Jau vēstīts, ka ceturtdien prokuratūras pārstāvis iesniedzis apelāciju par opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija un līdzapsūdzētā Pjotra Oficerova arestu tiesas zālē.

Ģenerālprokuratūra apstiprināja, ka lūdz Navaļnijam un Oficeravoam noteikto arestu aizstāt ar parakstu par neizbraukšanu.

Apsūdzības puse uzskata, ka lēmums par arestu bija nelikumīgs, jo notiesājošais spriedums Navaļnijam un Oficerovam vēl nav stājies spēkā. Pēc prokuratūras domām, viņi var būt brīvībā pret parakstu par neizbraukšanu līdz sprieduma spēkā stāšanās brīdim.

Kirovas pilsētas Ļeņina rajona tiesa ceturtdien Navaļnijam tā dēvētajā «Kirovļes» lietā piesprieda piecus, bet otram apsūdzētajam - Oficerovam - četrus gadus cietumā.

Tiesnesis Sergejs Bļinovs, nolasot spriedumu, paziņoja, ka Navaļnijs, darbojoties kā neapmaksāts reģionālās valdības padomnieks, slepeni vienojies par mežrūpniecības uzņēmuma «Kirovļes» līdzekļu piesavināšanos.

Bļinovs uzsvēra, ka Navaļnijs «pastrādājis smagu noziegumu».

«Labi. Jūs te bez manis neskumstiet. Bet, galvenais, - neslinkojiet, krupis pats sevi no naftas caurules nenometīs,» vēl pirms saslēgšanas roku dzelžos tviterī paspēja ierakstīt Navaļnijs.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aleksejs Navaļnijs, Krievija, Krievijas opozīcija, Vladimirs Putins

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats