25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Par spīti politiskajai situācijai Ēģiptē, cilvēki aktīvi rezervē ceļojumus uz šo galamērķ
Par spīti politiskajai situācijai Ēģiptē, cilvēki aktīvi rezervē ceļojumus uz šo galamērķ
Autors: Ludmila GLAZUNOVA / NRA.LV / 17. jūlijs 2013, 9:39
Par spīti politiskajai situācijai Ēģiptē, cilvēki aktīvi rezervē ceļojumus uz šo galamērķi. Jo, kā izrādās, Ēģiptei alternatīvu atpūtas iespēju siltuma ziņā un pēc cenu politikas ziemas sezonā nav, atzīst Neatkarīgās aptaujātie tūrisma eksperti.


“Cilvēki jau šobrīd aktīvi rezervē ceļojumus uz Ēģipti,” Neatkarīgajai norāda tūrisma operatora Go Adventure izpilddirektors Aleksejs Kriščuks. Šobrīd pārdoto ceļazīmju skaits salīdzinajumā ar pagājušo gadu jau palielinājies par aptuveni 30%, kas skaidrojams ar to, ka, veicot rezervāciju šobrīd cenas ir daudz zemākas un izdevīgākas, nekā sezonas laikā, piebilst A. Kriščuks. Viņš norāda, ka ir pilnībā pārliecināta, ka Ēģipte kā iepriekš, tā arī turpmāk pilnībā garantē drošību saviem tūristiem un visiem savas valsts viesiem, un ka Ēģiptes viesi nekādā veidā nav apdraudēti, jo neviena valsts sev necirtīs roku, kas to baro, un tūrisms Ēģiptes tautsaimniecībā ienes milzīgus līdzekļus, tādēļ ēģiptieši darīs visu, lai tūristi šeit justos ērti, droši un pasaulē aizvien uzlabotos Ēģiptes kā ceļojuma galamērķa tēls. Taču operators norāda, ka sekos līdzi politiskajai situācijai, un no tās būs atkarīgs, vai lidojumi tiešām notiks.

Ziemas periodā no Rīgas šobrīd iespējams iegādāties vien tiešos čarterlidojumus uz Tenerifi un Apvienotajiem Arābu Emirātiem, kas cenu ziņā noteikti nav konkurētspējīgi ar Ēģipti, norāda aģentūras Travel Art LV valdes priekšsēdētāja Inese Krūmiņa. Ceļojumu izmaksu ziņā tiešu konkurentu Ēģiptei nav.

Savukārt aģentūras A-Sono valdes priekšsēdētāja Iveta Vanaga uzskata, ka šogad varētu palielināties pieprasījums pēc ceļojumiem uz eksotiskām zemēm – cilvēki izvēlēsies lidot, piemēram, no Vācijas uz Taizemi. Šādi gari pārlidojumi gan varētu arī nebūt pieprasīti ceļotājiem, kas atpūsties dodas ar ģimenēm. Šajā gadījumā alternatīva varētu būt čarterlidojumi no Igaunijas uz Gran Kanāriju vai Madeiru. Viņasprāt, pieprasījums pēc Ēģiptes varētu samazināties, un vainojama būtu ne tikai politiskā situācija valstī, bet arī tas kas šis galamērķis Latvijas ceļotājiem jau apnicis.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ceļojums uz Ēģipti, Ēģipte, nemieri Ēģiptē, tūristi, tūroperatori

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats