25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Snoudens tiksies ar Krievijas cilvēktiesību aizstāvjiem
Snoudens tiksies ar Krievijas cilvēktiesību aizstāvjiem
Autors: NRA.lv / 12. jūlijs 2013, 13:20
Bijušais ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) darbinieks Edvards Snoudens, kurš atklātībai nodevis ziņas par izlūkdienesta tīmekļa izspiegošanas programmām, uz tikšanos Maskavas Šeremetjevas lidotas tranzītzonā uzaicinājis Krievijas cilvēktiesību aizstāvjus, vēsta Interfakss.


Uz tikšanos ar Snoudenu aicināti organizāciju "Amnesty International", "Human Rights Watch" un "Transparency International" pārstāvji, kā arī vairāki ievērojami cilvēktiesību advokāti, kas strādā Maskavā.

Vārdā neminēts informācijas avots Šeremetjevas lidostā atklājis, ka Snoudens vēloties nākt klajā ar paziņojumu aktīvistiem un advokātiem.

"Viņš vēlas paust savu viedokli par maniakālo vajāšanas kampaņu, kuru pret viņu izvērš Savienotās Valstis, un tas nozīmē, ka pasažieri lidojumos uz Latīņameriku ir apdraudēti," skaidroja avots.

Jau ziņots, ka aizvadītās nedēļas nogalē politisko patvērumu Snoudenam, kurš jau vairāk nekā divas nedēļas uzturas Maskavas lidostā, piedāvāja Venecuēla, Nikaragva un Bolīvija.
Snoudens nodeva britu laikrakstam "The Guardian" informāciju par ASV izlūkdienestu izmantotajām datu iegūšanas programmām, tostarp masveida telefonsarunu noklausīšanos un personu izsekošanu globālajā tīmeklī, analizējot videomateriālus, fotogrāfijas un e-pastus.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Centrālā izlūkošanas pārvalde, cilvēktiesības, CIP, Edvards Snoudens, Krievija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats