28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Prasot lielākas algas, Lietuvā streiko robežsargi
Prasot lielākas algas, Lietuvā streiko robežsargi
Autors: NRA.lv / 10. jūlijs 2013, 13:36
Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība (LIDA) saņēma informāciju, ka otrdienas rītā (9.07.2013.g.) Lietuvas robežsargi uzsāka 48 stundu protesta akciju, pieprasot lielākas algas.


Lietuvas Nacionālās tiesībsargājošo institūciju arodbiedrības vadītājs Vladimirs Banelis ziņu aģentūrai BNS pastāstīja, ka protesta akcija notiks uz robežas ar Baltkrieviju Medininku, Šalčininku, Lavorišķu un Raigardas kontrolpunktos. Protesta akcija izpaudīsies tā, ka robežsargi automašīnas pārbaudīs pēc visiem esošajiem priekšrakstiem, kas parasti netiek darīts, un paredzams, ka tādēļ veidosies garas rindas. Protesta akcija turpināsies līdz pulksten astoņiem ceturtdienas (11.07.2013.g.) rītam. "Robežsargi īpaši rūpīgi pārbaudīs vadītāju, pasažieru un automašīnu dokumentus. Protams, ka jaunas procedūras neviens neizdomās, tiks izpildītas visas esošās instrukcijas," teica V.Banelis. "Cerams, ka mūsu politiķi ķersies pie mūsu problēmu risināšanas." Lietuvas robežsargu arodbiedrība pieprasa, lai robežsargu algas tiek palielinātas par vismaz 10% šogad, bet 2014.gadā algām jāatgriežas 2008.gada līmenī, kā arī ir jāatrisina nesaskaņas par sociālajām garantijām. Kopš 2008.gada Lietuvas robežsardzes darbinieku apmaksa ir sarukusi par 25%, bet 2012.gadā vien darbu robežsardzes dienestā pametuši 350 cilvēku.

LIDA atbalsta Lietuvas Nacionālās tiesībsargājošo institūciju arodbiedrības protestu akciju un izvirzītās pamatotas prasības.

Lietuvas robeža ar Baltkrieviju ir Eiropas Savienības ārējā robeža. Tas prasa no robežsargiem daudz lielāku atbildību tās sargāšanā un tāpēc Eiropas Savienības dalībvalstīm vajadzētu vērst uzmanību Lietuvas robežsargu atalgojumam, tiesiskai un sociālai aizsardzībai.

LIDA norāda, ka Latvijas valsts robežsardzes darbiniekiem (amatpersonām) vēl arvien nav piešķirtas tiesības iestāties arodbiedrībā. LR Saeima nespēj veicināt vienlīdzīgu attieksmi Iekšlietu ministrijas struktūrās, pakļaujot nepamatotai diskriminācijas Latvijas robežsargus.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība, Lietuva, Lietuvas robeža, Lietuvas robežsargi, streiks

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats