24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Britu princis Harijs nogalinājis vairākus cilvēkus
Britu princis Harijs nogalinājis vairākus cilvēkus
Autors: Roberts Urdziņš / NRA.lv / 22. janvāris 2013, 16:25
Lielbritānijas princis Harijs Afganistānas misijas laikā nogalinājis vairākus nemierniekus, kuri centušies trāpīt viņa biedra vadītajā kaujas helikopterā, ziņo interneta portāls „CNN”.


Harijs jau četrus mēnešus darbojas kā pilota asistents - ložmetējnieks. Esot uzdevumā Afganistānā, Helmandas provincē, Lielbritānijas prinča helikopteram uzbrukuši vietējie kaujinieki, kā rezultātā Harijam nācies viņus nogalināt.

Nav zināms, cik nemierniekus Harijs jau ir nogalinājis, taču kā sacījis viņš pats, pēdējā pusgada laikā piedzīvotās misijas krietni atšķiras ar tām, kurās nācās piedalīties 2007. un 2008. gadā, kad viņš arī bijis ložmetējnieks kaujas helikopterā.

"Toreiz, pirms pieciem, sešiem gadiem, bija jāšauj bez apstājas, bet tagad mēs esam vienkārši iebiedēšanas līdzeklis. Mūsu galvenais uzdevums ir nodrošināt maksimālu drošību biedriem, kas karo uz zemes," savus uzdevumus aprakstīja Harijs.

Vaicāts, kā viņš iejūtas armijas vidē, Lielbritānijas princis sacīja: "Šeit es jūtos ērti, jo esmu brīvs no nepārtrauktā sloga, ko uzkrauj prinča pienākumi un nebeidzamā mediju uzmanība. Protams, daudziem, kuri ierauga mani pirmo reizi, es joprojām esmu princis Harijs, nevis kapteinis Velsa (Harija iesauka armijā), un tas ir nogurdinoši, bet kopumā jūtos apmierināts ar dzīvi armijā."

Harijs arī atzina, ka ir pievīlis savu ģimeni, vasarā izklaidējoties Lasvegasā, kur ticis pieķerts kails, tāpēc, viņaprāt, armija ir pareizais ceļš, lai labotu savu vasarā pieļauto kļūdu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Afganistāna, Lielbritānija, princis Harijs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats