28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Svinīgā ceremonijā paraksta likumprojektu ES enerģētikas ārpolitikas jomā
Svinīgā ceremonijā paraksta likumprojektu ES enerģētikas ārpolitikas jomā
Autors: BNA / 26. oktobris 2012, 12:29
Strasbūra, 26.oktobris, Eiropas Parlamenta (EP) plenārsesijā Strasbūrā svinīgi parakstīts Eiropas Parlamenta apstiprinātais likumprojekts “Eiropas Savienības (ES) informācijas apmaiņas mehānismi attiecībā uz starpvaldību nolīgumiem starp dalībvalstīm un trešajām valstīm enerģētikas jomā”, kura sagatavotājs un Parlamenta pilnvarotais pārstāvis sarunās ar Padomi un Komisiju bija deputāts Krišjānis Kariņš. 


K.Kariņa sagatavoto likumprojektu, kas ir pirmais nozīmīgais solis virzībās uz vienotu Eiropas enerģētikas ārpolitiku, svinīgajā ceremonijā parakstīja EP prezidents Martins Šulcs un Kipras prezidentūras pārstāvis, Kipras Eiropas lietu ministra vietnieks Andreas D. Mavrojians.

Kā iepriekš ziņots, š.g. 13.septembrī ar nozīmīgu balsu pārsvaru EP apstiprināja K.Kariņa sagatavoto likumprojektu, kas paredz ieviest lielāku atklātību un caurskatāmību dalībvalstu nolīgumos ar trešo valstu enerģijas resursu piegādātājiem. Vienota ES pieeja šajā jomā nepieciešama, lai garantētu konkurences iespējamību, kā arī drošas gāzes, naftas un elektrības piegādes caur enerģijas tīkliem patērētājiem visās ES dalībvalstīs. “Mazinot piegādātāju ietekmi un stiprinot konkurenci, ieguvēji būs ES patērētāji, kuri būs pasargāti no neprognozējamām cenu svārtībām,” uzsver likumprojekta autors K.Kariņš.

Patlaban ES importē vairāk nekā 60% no tai nepieciešamiem gāzes un 80% no naftas energoresursiem. Pašreizējā situācijā dalībvalstis slēdz necaurskatāmus līgumus par enerģijas piegādēm vai infrastruktūras izmantošanu ar trešajām valstīm un to kompānijām bez koordinācijas ar Eiropas Komisiju. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: enerģētika, ES, Krišjānis Kariņš

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats