29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Provizoriskie rezultāti: Lietuvas parlamenta vēlēšanās uzvar kreisie populisti
Provizoriskie rezultāti: Lietuvas parlamenta vēlēšanās uzvar kreisie populisti
Autors: IR.lv / 15. oktobris 2012, 9:45
Lietuvā svētdien notikušajās parlamenta vēlēšanās visvairāk balsu - 22,67% - saņēmusi kreiso populistu Darba partija, otrajā vietā ar 19,58% atstājot centriski kreisos sociāldemokrātus, bet valdošie konservatīvie ar 12,81% palikuši trešajā vietā, liecina provizoriskie rezultāti, kas iegūti pēc balsu saskaitīšanas vairāk nekā pusē vēlēšanu iecirkņu.


Vienlaikus notikušajā konsultatīvajā referendumā 62% vēlētāju balsojuši pret Visaginas atomelektrostacijas būvniecību, bet par bijuši 35%, ziņo LETA/AFP.Pirmdienas naktī Viļņā trīs opozīcijas partiju - Darba partijas, Lietuvas sociāldemokrātu un partijas „Kārtība un taisnīgums" - vadītāji vienojušies sākt sarunas par valdošās koalīcijas veidošanu, kā arī vienojušies, ka partijas atbalstīs cita citu kandidātus parlamenta vēlēšanu otrajā kārtā vienmandāta apgabalos. Ziņo „Delfi.lt".

„Mēs veidojam darba grupu, kas sāks koalīcijas konsultācijas, un gaidām otrās kārtas rezultātus," pēc tikšanās paziņoja Darba partijas līderis Viktors Uspaskihs.

Viņš arī paziņoja, ka šai partiju trijotnei pievienosies ceturtais partneris, tomēr to patlaban neatklāja, raksta IR.LV.

Eksperti tomēr prognozē, ka parlamenta vēlēšanu galīgajos rezultātos konservatīvajiem gaidāms labāks sniegums, jo balsu skaitīšana lielajās pilsētās, kur centriski labējiem ir vairāk atbalstītāju, vēl turpinās.

5% robežu, kas ir minimālais slieksnis iekļūšanai parlamentā, pārvarējušas vēl četras partijas.

Labējo populistu partija "Kārtība un taisnīgums", ar kuru Darba partija un sociāldemokrāti sākuši sarunas par koalīcijas izveidošanu, saņēmusi 9,07% balsu.

Jaunā korupcijas apkarošanas kustība "Drosmes ceļš" ieguvusi 7,04%, Liberāļu kustība - konservatīvo valdības partneri- 6,44%, un Lietuvas Zemnieku un zaļo savienība - 5,14%.

Vēlēšanās piedalījušies 50,8% vēlētāju.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Lietuvas Seima vēlēšanas, Seims, vēlēšanas, vēlēšanas Lietuvā

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats