20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Soross brīdina ES līderus: Eiro glābšanai atlikuši trīs mēneši
Soross brīdina ES līderus: Eiro glābšanai atlikuši trīs mēneši
Autors: Apollo.lv / 4. jūnijs 2012, 18:04
Miljardieris un filantrops Džordžs Soross brīdina Eiropas līderus, ka to rīcībā ir atlikuši trīs mēneši, lai glābtu eiro, vēstī ārvalstu mediji.


Soross, kurš pērn rudenī jau paziņoja, ka eirozona «novedīs pasauli līdz Lielajai depresijai», tagad paziņojis, ka Eiropas līderi nesaprot krīzes būtību un viņu rīcībā atlikuši vien daži mēneši, lai situāciju vērstu par labu.

Miljardieris nedēļas nogalē paziņoja, ka tieši trīs mēnešus Vācijai un Francijai pietiks naudas, lai glābtu eirozonas vājās valstis, galvenokārt Grieķiju.

Soross uzskata, ka patlaban «pārdzīvojam lūzuma brīdi», jo eirozonas līderi ir devuši atļauju Eiropas Centrālajai bankai «ražot» naudu. «Viņi nezina, kādas tam būs sekas,» norādījis miljardieris.

Vācijai jābūt tai valstij, kas uzņemas atbildību un pieņem radikālus lēmumus, jo jau patlaban Eiropas Savienība (ES) pastāv, vien pateicoties šai valstij.

Soross uzskata: lai kādi politiskie spēki uzvarētu parlamenta vēlēšanās Grieķijā, šī valsts nespēs pildīt pat minimālas Eiropas līderu prasības. Rudenī Grieķijas krīze piedzīvos kulmināciju, kuras sekas būtiski jutīs arī Vācijā, kas savukārt ietekmēs kancleres Angelas Merkeles reitingus, raksta Apollo.lv.

Lai glābtu eiro, Soross uzskata, ka pirmkārt būtu nepieciešams ieviest banku noguldījumu nodrošinājumu, lai apturētu līdzekļu aizplūšanu no tām, kas patlaban tiek piedzīvots vairākās ES valstīs.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Džordžs Soross, eiro, Eiropa, ES, Grieķija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats