18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Sprūdžs Briselē diskutēs par ES valstu izaugsmes iespējām
Sprūdžs Briselē diskutēs par ES valstu izaugsmes iespējām
Autors: NRA.lv / 6. maijs 2012, 20:51
Vides aizsardzības un reģionālās aizsardzības ministrs Edmunds Sprūdžs rīt- 7.maijā, Briselē, Beļģijā, piedalīsies augsta līmeņa politikas veidotāju diskusijā par Eiropas Savienības valstu izaugsmes iespējām un iedzīvotāju nodarbinātības veicināšanu, īstenojot šī brīža taupības pasākumus.


Diskusijā piedalīsies arī reģionālās politikas komisārs Johaness Hāns (Johaness Hahn), nodarbinātības, sociālo lietu un iekļautības komisārs Lāslo Andors (László Andor), Eiropas Parlamenta Reģionālo lietu komitejas priekšsēdētāja Danuta Hūbnere (Danuta Hűbner), kā arī ES ministri, kas atbildīgi par ekonomikas un teritoriālās attīstības jautājumiem.

Augstā līmeņa amatpersonas debatēs par iespējām uzlabot iedzīvotāju dzīves līmeni, veicinot nodarbinātību un ekonomikas izaugsmi, izmantojot teritoriālo pieeju nacionālajā, reģionālajā un Eiropas līmenī.

Diskusijas laikā amatpersonām būs iespēja apmainīties viedokļiem par Kohēzijas politikas lomu un ietekmi uz ekonomisko izaugsmi, veicinot ikvienas teritorijas ekonomisko un sociālo potenciālu un novēršot attīstību kavējošos faktorus ES 2020 stratēģijas izvirzīto mērķu kontekstā.

Šobrīd Eiropas valstis ir uzstādījušas sev būtisku izaicinājumu - atveseļoties no ekonomiskās depresijas un atgriezties uz ilgtspējīgas izaugsmes ceļa. Tādēļ nepieciešams pārdefinēt izaugsmes un nodarbinātības faktorus, ņemot vērā ES dalībvalstu veiktās strukturālās reformas un fiskālo konsolidāciju.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Brisele, Edmunds Sprūdžs, ES

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats