20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Ķīniešu funkcionārs noklausījies prezidenta telefonsarunas
Ķīniešu funkcionārs noklausījies prezidenta telefonsarunas
Autors: Māris Krūmiņš / NRA.lv / 27. aprīlis 2012, 15:29
Ķīnas politikas uzlecošās zvaigznes Bo Silai krišana nežēlastībā saistīta arī ar to, ka viņš izveidojis plašu telefonsarunu noklausīšanās tīklu un reiz pieķerts pat noklausāmies prezidenta Hu Dziņtao telefona sarunu, raksta The New York Times.


«Noklausīšanās sistēmu, kuru Bo bija ieviesis Čuncjinas pilsētā un provincē, centrālās varasiestādes uzskatīja par tiešu izaicinājumu,» raksta avīze, kurai šo informāciju apstiprinājuši vairāki augsta līmeņa Ķīnas Komunistiskās partijas funkcionāri. Viņi stāstījuši, ka visiem centrālās valdības ierēdņiem, kuri apmeklējuši Čuncjinu, bija jārēķinās ar to, ka tiek noklausītas viņu telefona sarunas un notiekošais viesnīcu numuriņos. Valdības drošības dienestam pat izdevies fiksēt, ka reiz noklausīta prezidenta Hu Dziņtao telefonsaruna ar kādu Čuncjinas ierēdni, kurš nav bijis Bo tuvāko līdzgaitnieku vidū, raksta NRA.lv.

Reuters atgādina, ka līdz šā gada sākumam Čuncjinas partijas sekretārs Bo Silai tika uzskatīts par nopietnu pretendentu uz vietu Ķīnas Komunistiskās partijas politbiroja pastāvīgajā komitejā – tajā pārstāvēti deviņi ietekmīgākie partijas funkcionāri. Tomēr martā viņš negaidīti tika atcelts no visiem amatiem un pašlaik turpinās izmeklēšana par «nopietniem disciplīnas pārkāpumiem» –ar šo vārdu salikumu Ķīnā parasti tiek apzīmēta korupcija. Savukārt Bo Silai sieva Gu Kailai ir apcietināta un tiek turēta aizdomās par līdzdalību britu biznesmeņa Nīla Heivuda slepkavībā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ķīna, prezidents, telefonsaruna

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats