25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Eiropas Parlaments aicina Putinu iesaistīties dialogā ar protestētājiem
Eiropas Parlaments aicina Putinu iesaistīties dialogā ar protestētājiem
Autors: NRA.lv / 15. marts 2012, 16:50
Eiropas Parlaments pauž asu kritiku par trūkumiem un pārkāpumiem 4.marta Krievijas prezidenta vēlēšanu sagatavošanā un norisē. Ceturtdien pieņemtā rezolūcijā deputāti aicina Vladimiru Putinu atteikties no naidīgiem izteikumiem, kas vērsti pret protestētājiem, un iesaistīties ar viņiem patiesā dialogā, lai apspriestu valsts nākotni.


Rezolūcijā paustas bažas par Krievijā vērojamām tendencēm attiecībā uz cilvēktiesību ievērošanu un aizsardzību, kā arī vispārpieņemtu demokrātisku principu, vēlēšanu normu un prakses ievērošanu.

Parlaments norāda, ka vēlētājiem bija ierobežota izvēle un aicina veikt visaptverošu un pārredzamu atklāto pārkāpumu analīzi, lai nostiprinātu demokrātiskos noteikumus nākamajām vēlēšanām. Rezolūcijā norādīts, ka EDSO Demokrātisku iestāžu un cilvēktiesību biroja, EDSO Parlamentārās asamblejas un Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas kopīgajā paziņojumā par sākotnējiem konstatējumiem un secinājumiem ir teikts, ka vēlēšanu process bijis organizēts tā, lai viens kandidāts gūtu ievērojamas priekšrocības, proti, ir bijuši trūkumi kandidātu reģistrācijas procesā, nevienlīdzīgs un neobjektīvs atspoguļojums plašsaziņas līdzekļos un valsts līdzekļi izmantoti viena kandidāta atbalstīšanai.

Deputāti aicina prezidentu Dmitriju Medvedjevu pāriet no vārdiem pie darbiem un nodrošināt, ka tiek īstenotas nepieciešamās politiskās sistēmas reformas. Viņi arī sagaida, ka jaunais Krievijas prezidents Vladimirs Putins būs gatavs šīs reformas turpināt, tostarp veikt tik ļoti nepieciešamo politisko partiju reģistrācijas noteikumu vienkāršošanu.

Rezolūcijā pausts aicinājums visām iesaistītajām pusēm Krievijā pirms jaunā prezidenta inaugurācijas vienoties par visaptverošām reformām. Deputāti sagaida, ka jaunievēlētais prezidents V.Putins, Krievijas iestādes un politiskās partijas, kas ir pārstāvētas Valsts domē, iesaistīsies konstruktīvā dialogā ar protestētājiem, lai apspriestu valsts nākotni.

Parlaments aicina dažādas Krievijas demokrātiskās opozīcijas grupas apvienoties ciešākai sadarbībai politisko reformu īstenošanai, tādējādi nodrošinot Krievijas iedzīvotājiem alternatīvas - politisko konkurenci un plurālismu.


Diskusija par rakstu (0) , Eiropa, Vladimirs Putins

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats