25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Turīga māju īpašniece no Latvijas pamatīgi apkrāpusi Lielbritānijas sociālos dienestus
Turīga māju īpašniece no Latvijas pamatīgi apkrāpusi Lielbritānijas sociālos dienestus
Autors: Apollo.lv / 3. februāris 2012, 17:32
Lielbritānijā pieķerta kāda sieviete no Latvijas, kura prasīja pabalstus un sociālo atbalstu, lai gan pašai piederēja vairāki nekustamie īpašumi aptuveni 1,1 miljona (924000 latu) mārciņu vērtībā, par kuru izīrēšanu gadā viņa pelnīja iespaidīgas naudas summas.


Kā ziņo britu mediji, sieviete kopumā sociālajos pabalstos izkrāpusi 33 000 britu mārciņu.

38 gadus vecā Jūlija Freiberga apgalvojusi, ka viņai nav darba, lai gan slepus no savu īpašumu izīrēšanas gadā viņa pelnījusi 60 000 mārciņu.

Uz Lielbritāniju Latvijas piederīgā pārcēlās 1999.gadā. Sieviete arīdzan pamanījās samulsināt britu varas iestādes, izmantojot sava bijušā vīra uzvārdu Tanusi, tādā veidā izkrāpjot vēl lielākas summas, raksta Apollo.lv.

Šobrīd tapis zināms, ka viņai pieder aptuveni desmit nekustamie īpašumi Lielbritānijā, tai skaitā mājas Londonā, Pīterboro un Linkolnā.

Freibergai par šiem pārkāpumiem bija jāstājas tiesas priekšā, kur tiesnesis ceturtdien viņu atzinis par vainīgu negodīgumā, neraugoties uz viņas «ļoti pieklājīgajiem ienākumiem», no 2005. līdz 2009.gadam saņemot pabalstos 33 324 britu mārciņas.

Tapis zināms, ka savā pirmajā pieprasījumā pēc pabalsta viņa norādīja, ka ir bezdarbniece un viņai nav īpašumu, lai gan viņai jau bija māja Londonas austrumos.

Turpmākajos gados viņa turpināja melot par savu sociālo statusu, tai pašā laikā «uzaudzējot» savu īpašumu skaitu.

Sievietes aizstāvība tiesā norādīja, ka Freiberga bija nonākusi apburtajā lokā, jo kredītā bija nopirkusi mājas, kuru maksājumus viņa nevarēja segt.

Tiesa sievietei piesprieda 16 mēnešu ilgu cietumsodu un tiesnesis pat atzina, ka šādu gadījumu savas karjeras laikā līdz šim nav pieredzējis.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jūlija Freiberga, latviete, Lielbritānija, sociālie dienesti

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats