28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Makroekonomika » Piešķir 3,1 miljonu eiro izdevumiem, kas radušies saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanu
Piešķir 3,1 miljonu eiro izdevumiem, kas radušies saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanu
Autors: Publicitātes materiāls / 6. novembris 2020, 16:01
Šodien, 6. novembrī, Ministru kabinets atbalstīja 3,1 miljona eiro piešķiršanu veselības nozarei*, lai segtu izdevumus, kas radušies saistībā ar Covid-19  uzliesmojumu un seku novēršanu augustā.

No papildu piešķirtajiem 3,1 milj. eiro - 2,4 milj. eiro piešķirti veselības nozarei, lai segtu izdevumus par Covid-19 laboratorisko izmeklējumu veikšanu un organizāciju. Jau sākotnējais valdības lēmums piešķirt finansējumu Covid-19 testu veikšanai, ļāvis Latvijā nodrošināt testēšanu ikvienam, kuram ir aizdomas par inficēšanos.

No papildus piešķirtajiem 2,4 milj. eiro:

2,12 milj. eiro paredzēti samaksai par laboratorisko izmeklējumu veikšanu;
76 tūkst. eiro paredzēti, lai segtu izdevumus par mobilo vienību darbu, lai nodrošinātu paraugu paņemšanu cilvēka dzīvesvietā Covid-19 testa veikšanai. Šāda sistēma izveidota, lai nāktu pretī personām, kuras pašas, piemēram, veselības stāvokļa dēl nevar doties nodot Covid-19 analīzes;
107 tūkst. eiro paredzēti, lai apmaksātu paraugu paņemšanas punktu darbību augustā;
52 tūkst. eiro paredzēti, lai samaksātu par zvanu centra darbību, nodrošinot personu pierakstu analīžu veikšanai;
19 tūkst. eiro paredzēti, lai segtu izdevumus par individuālo aizsardzības līdzekļu iegādi;
6 tūkst. eiro paredzēti, lai ārstniecības iestādes varētu veikt izmeklējamā materiāla paņemšanu stacionārā, tās ir jānodrošina ar paraugu paņemšanas transporta barotnēm, kuras nepieciešamas izmeklējamā parauga transportēšanai uz laboratoriju.
Tāpat valdība šodien piešķīra 712 tūkst. eiro, lai veiktu samaksu par  ambulatorajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, tostarp:

sekundārajiem ambulatorajiem veselības aprūpes (SAVA) pakalpojumiem – 521 tūkst. eiro apmērā. Lai nodrošinātu pacientu epidemioloģisko drošību sekundāro veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanas laikā un mazinātu pacientu saskarsmi un plūsmu ārstniecības iestādē, kas ierodas uz plānoto vizīti vai izmeklējumu tieši uz pieraksta laiku, līdz ar Covid-19 pandēmiju un dezinfekcijas apjoma palielināšanos, tika ieviestas manipulācijas.
zobārstniecības pakalpojumiem - 52 tūkst. eiro. No š.g. 1.jūlija tika paaugstināti tarifi zobārstniecības ārstniecības personām, tostarp zobārstniecības māsai un higiēnistam, iekļaujot jaunas manipulācijas, kas ļauj minētajām personām nodrošināt zobārstniecības pakalpojumu nepārtrauktību, kā arī mazināt Covid-19 infekcijas izplatīšanas riskus, nodrošinot epidemioloģiskās drošības pasākumus.
Lai segtu izdevumus, kas radušies saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanu, stacionārajiem veselības pakalpojumiem atvēlēti 7 tūkst. eiro, tai skaitā:

6 tūkst. eiro paredzēti, lai segtu izmaksas par Covid-19 paraugu transportēšanu;
160 eiro paredzēti, lai segtu izmaksas par pacientu ar pozitīvu Covid-19 transportēšanas uz dzīvesvietu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats