28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Makroekonomika » Bezprocentu kredīts, krājkonts un citi līdzekļi neparedzētiem izdevumiem: izvēlies piemērotāko!
Bezprocentu kredīts, krājkonts un citi līdzekļi neparedzētiem izdevumiem: izvēlies piemērotāko!
Autors: Publicitātes materiāls / 27. janvāris 2020, 11:58
Budžeta plānošana palīdz izvairīties no daudziem impulsīviem pirkumiem un liekiem tēriņiem, taču reizēm papildu nauda ir vajadzīga svarīgiem mērķiem. Ir divas iespējas, kā to iegūt – aizņemties vai izmantot iekrājumus, taču abi varianti izraisa jautājumus.
Vai bezprocentu kredīts ir laba izvēle? Kāpēc krāt naudu kontā ir efektīvāk nekā skaidrā naudā? Lasi šajā rakstā, kā visefektīvāk nodrošināties ar personīgajām finanšu rezervēm un kā rīkoties, ja neparedzētu apsvērumu dēļ nepieciešami papildu līdzekļi!


Skaidras naudas krāšana: vienkārši, bet neienesīgi

Veidojot personīgās finanšu rezerves, daudzi izvēlas krāt skaidrā naudā, un šādai stratēģijai ir
savas priekšrocības:

● tas ir vienkāršākais krāšanas veids bez papildu izmaksām;

● nauda vienmēr ir pieejama, nepieciešamības gadījumā tā pat nav jānoņem no bankas konta.

Bet šāds naudas krāšanas veids nav ideāls – skaidra nauda, tāpat kā nauda norēķinu kontā, nepelna un nepalielina kopējo iekrājumu apjomu. Tā netiek ieguldīta, bet gadu gaitā iekrātās summas vērtību “apēd” inflācija, tāpēc iekrājumi skaidrā naudā vislabāk ir piemēroti tuviem mērķiem: liela pirkuma veikšanai, ceļojumam, svētkiem. Ir arī vēl viens zemūdens akmens – skaidru naudu ir viegli iztērēt mirkļa iegribām.
Iekrājumi skaidrā nauda var kalpot arī par finanšu drošības spilvenu negaidītām situācijām, taču, ja uzkrājumi kļūst lieli, ir vērts apdomāt naudas ieguldīšanas iespējas.

Krājkonts: ērtāka līdzekļu pārvaldīšana

Visas bankas, kas apkalpo fiziskās personas, piedāvā gan norēķinu kontus, gan krājkontus.

Krājkonti var būt ļoti noderīgi iekrājumu veidošanai, jo:

● līdzekļi krājkontā ir nodalīti no ikdienas ienākumiem, tāpēc ir vieglāk sekot līdzi tēriņiem un plānot budžetu;

● pieeja iekrājumiem ir ierobežota – lai noņemtu naudu, līdzekļu īpašniekam ir jābrīdina

banka septiņas dienas iepriekš, tāpēc naudu nevar iztērēt impulsīviem pirkumiem un izklaidei;

● iemaksas krājkontā nav ierobežotas – vari tās veikt, kad vien vēlies un brīvi izvēlētā apjomā.

Krājkontu lielākais mīnuss ir ļoti zemas peļņas iespējas. Pašlaik bankas piedāvā procentu likmes no 0,00% līdz aptuveni 0,05% gadā, tāpēc krājkonts būtībā ir elektroniskā skaidras naudas krāšanas alternatīva. Ja Tavs mērķis ir kapitāla pieaugums, izvēlies pelnošākas uzkrājumu iespējas.

Uzkrājumi nākotnei: lielāka peļņa, sarežģītāki nosacījumi

Ja Tavi ikmēneša ienākumi ir pietiekami lieli, lai varētu atļauties vairāk līdzekļus novirzīt iekrājumiem, lietderīgi ir apdomāt investīcijas. Pieprasītākie pelnošo uzkrājumu varianti ir:

● apdrošināšana ar uzkrājumu – apdrošināšanas līguma standarta termiņš ir 10 gadi, un līguma darbības laikā ieguldītājs saņem arī dzīvības apdrošināšanu. Kapitāla pieaugumu nodrošina līdzekļu ieguldīšana fondos;

● fondi – ieguldītāju līdzekļu apvienojums, kura daļas iespējams pirkt un pārdot. Fondu uzkrājumiem ir augsta likviditāte, bet šādas investīcijas prasa vairāk uzmanības, zināšanas un laika, lai ieguldītu efektīvi;

● vērtspapīri – ieguldījumi vērtspapīros un citos finanšu instrumentos.

Ilgtermiņā šādas stratēģijas nodrošina lielāko uzkrājumu peļņu, taču no kapitāla pieauguma ir jāmaksā ienākuma nodoklis, kā arī ieguldītājiem jāņem vērā, ka operatīvi izņemt līdzekļus pēkšņiem tēriņiem var būt problemātiski.

Noņemt naudu no krājkonta nemaz nevar tik viegli kā no norēķinu konta, un par līdzekļu priekšlaicīgu izņemšanu no apdrošināšanas vai investīciju programmas banka var pieprasīt soda naudu. Nepieciešamība pēc papildu naudas var atgadīties arī tad, kad tikko esi sācis krāt, tāpēc ir vērts zināt ne tikai par iekrājumu, bet arī par aizdevumu iespējām.

Vai bezprocentu kredīts ir labākā izvēle?

Ja šķiet, ka bez aizņemšanās neiztikt, ir tikai loģiski meklēt pēc iespējas draudzīgāko aizdevumu ar mazākajām izmaksām. Bezprocentu kredīts šķiet labākais risinājums, jo reti kuram taču patīk maksāt procentus par kredīta lietošanu. Un tomēr uzmanies, jo bezprocentu kredīts ir aizdevums ar ļoti striktām saņemšanas un izmantošanas nosacījumiem:

● bezprocentu kredīts ir pieejams tikai kā īstermiņa aizdevums bez ķīlas. Tas var būt noderīgs, ja steidzami ir vajadzīga samērā neliela naudas summa, bet nav piemērots lieliem pirkumiem un ilgtermiņa norēķiniem;

● bezprocentu kredītam ir vismazākais kredītlimits, pat salīdzinājumā ar standarta ātrā kredīta kredītlimitu. Piedāvājot procentu atlaidi, aizdevēji vienlaikus vēlas nodrošināties pret kredītriskiem, tāpēc maksimālā aizdevuma summa reti kad pārsniedz dažus simtus eiro;

● bezprocentu kredīts ir pieejams tikai vienu reizi, jo tas ir aizdevēja īpašais piedāvājums jaunajiem klientiem, kuri vēl neizmantoja aizdevumus internetā.

Bezprocentu kredīts ir kredīts bez ķīlas, tāpēc tam ir vieglāk pieteikties, un daudziem potenciāliem aizņēmējiem tas ir svarīgs faktors. Taču arī standarta ātrie un patēriņa kredīti bez procentu atlaidēm ir pieejami bez ķīlas nodrošinājuma. Interneta kredīti bez ķīlas ir galvenais nebanku aizdevēju pakalpojums, un Latvijā to piedāvā arī VIA SMS – kreditors ar desmit gadu pieredzi.

Kredīti bez ķīlas līdz 3000 eiro

VIA SMS nodrošina iespēju aizņemties gan īstermiņa, gan ilgtermiņa vajadzībām. Aizdevēja pakalpojumu klāstā ir:

● ātrais kredīts ar elastīgiem atmaksas noteikumiem – aizņēmējs pats izvēlas, vai vēlas atmaksāt aizdevumu vienā maksājumā vai vairākos;

● patēriņa kredīts ar atmaksas termiņu no 6 līdz 12 mēnešiem;

● Master Card kredītkarte, derīga izmantošanai Latvijā un ārzemēs, klātienes norēķiniem un maksājumiem internetā.

VIA SMS kredīti bez ķīlas ir pieejami aizņēmējiem ar atbilstošu maksātspēju, vecumā no 20 līdz 70 gadiem. Visu aizdevumu veidu maksimālais kredītlimits ir līdz 3000 eiro.

Bezprocentu kredīts bez ķīlas ir tikai viena no daudzām iespējām, kā iegūt papildu naudu steidzamiem tēriņiem. Lai aizņemšanās Tavā dzīvē nekļūtu par ieradumu, veido personīgos finanšu drošības spilvenus, bet nepieciešamības gadījumā meklē aizdevumu piedāvājumus VIASMS.LV mājaslapā!

Aizņemies atbildīgi, izvērtējot savas iespējas kredītu atmaksāt!




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats