28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Makroekonomika » Apturēts PVN izkrāpēju un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizētāju grupējums
Apturēts PVN izkrāpēju un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizētāju grupējums
Autors: bizness.lv / 29. novembris 2019, 11:33
Šī gada novembrī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas darbinieki apturēja grupējuma darbību, kurš nodarbojās ar PVN izkrāpšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Noziedzīgais grupējums darbojās laika posmā no 2018. gada janvāra līdz 2019. gada septembrim. Grupējumā iesaistītie izvairījās no pievienotās vērtības nodokļa nomaksas, kā arī legalizēja noziedzīgi iegūtus finanšu līdzekļus aptuveni 279 630 eiro apmērā.

Veicot virkni izmeklēšanas un operatīvo darbību, noskaidrots, ka savstarpēji saistītas personas bija izveidojušas uzņēmumu darījumu ķēdes starp 19 fiktīviem un trīs reāli strādājošiem uzņēmumiem ar mērķi izvairīties no nodokļu nomaksas, kā arī, izmantojot fiktīvos uzņēmumus, veikta noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija.

Uzņēmumi darbojās būvniecības jomā, nekustamo īpašumu apsaimniekošanas, sabiedriskās ēdināšanas un transportlīdzekļu vadītāju apmācības jomā.

Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros VID Nodokļu un muitas policijas darbinieki veica procesuālās darbības Rīgā un Carnikavā, tai skaitā sešas kratīšanas kriminālprocesā iesaistīto personu dzīves vietās, četros birojos un automobiļos. Kratīšanu laikā tika atrasti un izņemti kriminālprocesam nozīmīgi pierādījumi. Turklāt pie vienas no grupējumā iesaistītās personas atrasta aizliegta sevišķi bīstama augu izcelsmes narkotiskā viela.

Par minētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem piecas personas ir atzītas par aizdomās turētiem, no kurām četrām ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, savukārt vienai personai piemērots drošības līdzeklis- apcietinājums.

Saistībā ar organizētā noziedzīgā grupējuma darbībām VID Nodokļu un muitas policijā ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 218. panta otrajā daļā un 195. panta trešajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats