28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Makroekonomika » LM aprēķinājusi jaunu minimālā ienākuma līmeni
LM aprēķinājusi jaunu minimālā ienākuma līmeni
Autors: Apollo.lv / 6. augusts 2014, 11:14
Labklājības ministrijas (LM) speciālisti trešdien prezentēs koncepciju par minimālā ienākuma līmeņa noteikšanu. Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) šorīt atklāja, ka jaunais aprēķinātais minimālā ienākuma līmenis ir 129 eiro vienam ģimenes loceklim.


LM izstrādātā koncepcija paredz valstī ieviest jaunu minimālā ienākuma līmeni, kā arī veikt pārmaiņas sociālās palīdzības sistēmā un minimālo pensiju jomā, raksta Apollo.lv.

Augulis sarunā telekanāla LNT raidījumā «900 sekundes» stāstīja, ka «izanalizējot krīzes un pēckrīzes laiku, redzams, ka situācija valstī nevis uzlabojas, bet pasliktinās». «Esam izstrādājuši piedāvājumu, ieviešot konkrētus skaitļus,» viņš teica.  

«Minimālais ienākums [uz vienu ģimenes locekli] ir 129 eiro. Tas aprēķināts pēc Eiropas Savienības metodoloģijas,» - tā ministrs.

Saskaņā ar LM izstrādāto koncepciju šāds minimālais ienākumu līmenis vai nu no pašvaldības, vai no valsts budžeta būs jānodrošina ikvienam iedzīvotājam, vēsta LETA.

Minimālo ienākumu līmeni izmantos, rēķinot, piemēram, minimālos pabalstus, nosakot ienākumu neapliekamo minimumu, kā arī dažādu pabalstu apmēru.

Noteikt jaunu minimālā ienākuma līmeni bijis nepieciešams, jo neviens no līdzšinējiem dažādiem minimālajiem līmeņiem nav sociāli ekonomiski pamatots.

Minimālais ienākumu līmenis saskaņā ar koncepciju tiks pārrēķināts reizi gadā atkarībā no ekonomikas izaugsmes, sociālajām iemaksām un citiem faktoriem.

Koncepcijas realizācija gadā varētu izmaksāt 190 miljonus līdz 250 miljonus eiro atkarībā no izvēlētā varianta.

LM sagatavotā koncepcija stātos spēkā no 2017.gada 1.janvāra.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Labklājības ministrija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats