28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Makroekonomika » Sāks ar represijām pret autoservisiem; sekos cita šokējoša nozare
Sāks ar represijām pret autoservisiem; sekos cita šokējoša nozare
Autors: Apollo.lv / 30. jūnijs 2014, 17:51
Valsts ieņēmumu dienests (VID) devis divus mēnešus laika, lai autoservisi Latvijā iznāktu no ēnu ekonomikas zonas un sāktu maksāt nodokļus. Ja nozarē strādājošie nesakārtos nodokļu (ne)maksāšanas jautājumu, sekos nopietnas represijas.

VID rudenī sola plašu vēršanos pret autoservisiem, kuros maksā aplokšņu algas. Jūlijs un augusts būs divi mēneši, lai autoservisu biznesa pārstāvji atrisinātu nodokļu maksāšanas jautājumu. Šāda problēma patlaban pastāv pusei no reģistrētajiem uzņēmumiem šajā nozarē, raksta Apollo.lv.

«Ja redzēsim, ka ir mainījusies nodokļu maksāšanas kultūra, tad represijas nesekos,» sarunā telekanālā LNT sacīja VID vadītāja Ināra Pētersone.

Kāda neliela autoservisa pārstāvis LNT gan izteicās, ka viņu nebaida VID draudi, un nodokļus uzņēmums arī turpmāk negrasās maksāt, bet vajadzības gadījumā serviss strādās «pagrīdē». Viņš norādīja, ka «nevienam nepatīk maksāt nodokļus», bet ar draudiem nevar panākt, ka kāds sāks maksāt nodokļus.

Pēc autoservisu nozarē strādājošo uzņēmumu «tīrīšanas» sekos citā nozarē strādājošo – zobārstu – pārbaudes. Runājot par zobārstiem, Pētersone izteikusies, ka situācija ir šokējoša.

Kā ziņots, VID ēnu ekonomikas apkarošanā kā vienu no prioritārajām nozarēm ir noteicis automobiļu apkopes un remonta nozari. Šajā nozarē strādājošiem nodokļu maksātājiem VID pievērsīs īpaši pastiprinātu uzmanību, kas nozīmē, ka tieši šīs nozares nodokļu maksātājiem nodokļu nemaksāšanas risku konstatēšanas gadījumā vispirms tiks veikti preventīvie nodokļu administrēšanas pasākumi un nepieciešamības gadījumā arī nodokļu kontroles pasākumi.

Nepieciešamības gadījumā šajā procesā tiks iesaistīta arī biedrība «Auto Asociācija», ar kuru VID ir noslēgta vienošanās par sadarbību, lai kopīgi veicinātu godīgu komercdarbības vidi automobiļu apkopes un remonta nozarē.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: autoserviss, VID

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats