19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Makroekonomika » D.Pavļuts: Darbinieku apmācībām uzņēmumos būs papildu pieejami 4,36 miljoni latu
D.Pavļuts: Darbinieku apmācībām uzņēmumos būs papildu pieejami 4,36 miljoni latu
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 13. augusts 2013, 17:40
Pēc Ekonomikas ministrijas ierosinājuma š.g. 13.augusta Ministru kabineta sēdē ES struktūrfondu programmai „Atbalsts nodarbināto apmācībām komersantu konkurētspējas veicināšanai – atbalsts partnerībās organizētām apmācībām” piešķirts papildu finansējums 4,36 milj.latu apmērā, kas ļaus apmācīt vēl vismaz 4360 darbiniekus.



Tādejādi programmas kopējais budžets sasniedzis vairāk kā 19,5 milj.latu. Tāpat tiek pagarināts projektu īstenošanas laiks līdz 2015.gada vidum ar nosacījumu, ja līdzšinējais projekta īstenošanas progress ir bijis sekmīgs - t.i., ir apmācīti vismaz 70% no projektā sākotnēji plānotā komersantu darbinieku skaita.

„Laiks iet uz priekšu, tehnoloģijas attīstās, mainās ekonomiskā doma un spēles noteikumi tirgos. Darbinieku zināšanām un prasmēm ir jāiet līdzi šīm izmaiņām, tāpēc apmācības un investīcijas ikviena uzņēmuma vērtīgākajā aktīvā – darbiniekos - ir neatņemama uzņēmuma attīstības stratēģijas daļa. Ar valsts atbalstu kvalifikācija un konkurētspēja darba tirgū kopumā būs uzlabota vairāk nekā 15000 darbinieku, kas ir ieguvums ne vien konkrētajiem darbiniekiem un uzņēmumiem, bet arī visai valsts ekonomikai,” norāda ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Programmas mērķis ir sniegt atbalstu komersantiem darbaspēka kvalifikācijas celšanai, tādējādi sekmējot to darba ražīgumu, veicinot darba tirgus un komercdarbības attīstību, līdz ar to ceļot gan darbinieka, gan komersanta, gan ekonomikas kopējo konkurētspēju.

Programmu kopš 2010.gada ievieš Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra. Programmas ietvaros līgumus ar LIAA ir noslēgušas 16 biedrības, kuras organizē apmācības savu partneru darbiniekiem. Biedrības savus partnerus var mainīt, kā arī palielināt partneru skaitu piešķirtā finansējuma ietvaros, līdz ar to jauni komersanti var iesaistīties šajos projektos, vienojoties ar biedrībām, kuras ir noslēgušas līgumus ar LIAA.

Līdz šim apmācībās ir iesaistījušies jau 775 komersanti un apmācīti 11000 darbinieki kokapstrādes, metālapstrādes, informācijas tehnoloģiju, kā arī citās nozarēs.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Daniels Pavļuts, darbinieku apmācības, Ekonomikas ministrija, ekonomikas ministrs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats