25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Makroekonomika » LLPA ar premjeru vienojušies par kopīgu izpratni un saņēmuši solījumu
LLPA ar premjeru vienojušies par kopīgu izpratni un saņēmuši solījumu
Autors: Apollo.lv / 7. augusts 2013, 15:16
Trešdien Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) pārstāvji tikušies ar ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) un vēlreiz vienojušies par kopīgu problēmas izpratni. Tāpat LLPA pārstāvji saņēmuši premjera solījumu pašvaldību budžeta pieaugumam līdzvērtīgi valsts pamatbudžeta pieaugumam pamatfunkcijām, informē LLPA pārstāve Dagnija Dižbite.


Viņa informē, ka tikšanās laikā, kurā piedalījās arī finanšu ministrs Andris Vilks (V) un Finanšu ministrijas pārstāvji, lielo pilsētu vadītāji vēlreiz saņēma ministru prezidenta solījumu 2014.–2016. gada budžeta veidošanā turēties pie principa, ka pašvaldību budžeti jāpalielina līdzvērtīgi valsts pamatbudžeta pamatfunkciju pieaugumam.

Finanšu ministrija LLPA pārstāvjiem prezentēja trīs modeļus darba spēka nodokļu mazināšanai, kas palīdzēs nodrošināt šāda principa izpildi. Piedāvātie scenāriji gan vēl tiks izskatīti valdībā, un LLPA izpilddirektora vietnieks Māris Kučinskis izsaka cerību, ka valdība respektēs pašvaldību bažas un vajadzības un nevilcinoties vienosies par kāda no trijiem scenārijiem ieviešanu, jo šobrīd nav citu risinājumu solītā principa realizēšanai un tā nepildīšana var radīt nopietnas problēmas pašvaldību pamatfunkciju izpildes nodrošināšanai, informē Dižbite.

Viņā norāda, ka tāpat tikšanās laikā tika pārrunāts jautājums par pašvaldību finanšu izlīdzināšanas (PFI) likumu un šī brīža statusu, par ko informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāve.

LLPA atgādināja par šī likumprojekta izstrādes gauso gaitu un norādīja, cik būtiski ir pabeigt darbu līdz gada beigām, lai jaunais likums stātos spēkā jau ar 2014.gadu. Tāpat LLPA guva Dombrovska atbalstu turpmākai LLPA pārstāvja kā līdzvērtīga partnera dalībai koalīcijas darba grupā, kas strādā pie šī likumprojekta, viņa informēja.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Latvijas Lielo pilsētu asociācija, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats