29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Makroekonomika » Vilks: Tauta vienkārši ir nogurusi un apjukusi
Vilks: Tauta vienkārši ir nogurusi un apjukusi
Autors: Apollo.lv / 12. jūlijs 2013, 10:04
Daudz tiek darīts, lai sabiedrību tracinātu, runājot ar eiro ieviešanu. Politiskajai opozīcijai tagad ir viegli tracināt un biedēt, jo tauta ir nogurusi un apjukusi, uzskata finanšu ministrs Andris Vilks (V).


Sarunā Latvijas Radio piektdienas rītā Vilks stāstīja, ka nekad nebūs ideāls brīdis, lai pievienotos eirozonai, bet sabiedrībai šajā jautājumā ir jāuzticas politiķiem.

«Tas ir labi, ka gājām uz priekšu, neskatoties uz īstermiņa grūtībām. Ja tagad mēs neiestātos eirozonā, es nezinu, kad tas varētu notikt. Es piekrītu, ka šis solis ir apņemšanās un atbildība. Uz balsošanu [referendumā par eiro ieviešanu] šo jautājumu būtu nepareizi likt, jo sabiedrība nevar izsekot visiem jautājumiem. Te ir jāuzticas. Jāuzticas tam, kam uzticējusies Igaunija,» pauda viņš.

Jautāts, vai eiro ieviešana nevarētu atsaukties uz nākamo vēlēšanu iznākumu, Vilks sacīja, ka var sanākt dažādi. «Tagad ir solīšanas laiks. Dot sabiedrībai naudu, daudz naudas. Nevienam jau neinteresē fiskālā disciplīna. Bet vēlāk iznākums [šādai politikai] var būt bēdīgs,» norādīja ministrs.  

Vilks uzskata, ka sabiedrība tiek nemitīgi tracināta un biedēta ar sliktiem scenārijiem, tāpēc viņš uzskata, ka sabiedrība pēc krīzes ir nogurusi un apjukusi.

«Mēs zinām, kā mums bija. Visu gadu skatījāmies uz Grieķiju. Tauta vienkārši ir nogurusi un apjukusi. Opozīcijai tagad ir viegli stāstīt, tracināt, biedēt.»



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Vilks, eiro, eiro ieviešana, eiro ieviešana Latvijā, eiro Latvijā, Eirozona

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats