19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Makroekonomika » Rimšēvičs nosauc svarīgo eiro ieviešanas atslēgas skaitli
Rimšēvičs nosauc svarīgo eiro ieviešanas atslēgas skaitli
Autors: Apollo.lv / 10. jūlijs 2013, 10:04
Latvijas Bankas (LB) prezidents Ilmārs Rimšēvičs norāda, ka jebkurš Latvijas iedzīvotājs jau tagad var rēķināt, kādu algu tas saņems pēc eiro ieviešanas, un cik maksās, piemēram, piens.



Sarunā Latvijas Radio LB vadītājs atzīmēja, ka patlaban būtu svarīgi tirgotājiem, jau zinot, kāds būs maiņas kurss, sākt pieradināt cilvēkus pie jaunajām cenām. Vienlaikus gan Rimšēvičs norādīja, ka katrs pats jau var sākt rēķināt.

«Atslēgas skaitlis ir 1,42. Visas cenas var reizināt ar šo skaitli. Piemēram, ja alga ir 500 latu, to vajag sareizināt ar 1,42 un jūs zināsiet, kāda alga būs eiro. Tas pats ir ar piena cenu,» sacīja LB šefs.

Daudzi man pazīstami cilvēki jau tagad iet uz veikalu un rēķina, kādas izmaiņas tos sagaida, atklāja Rimšēvičs. «Jāskatās, kā tas viss attīstīsies. Nevajag pieļaut, ka tirgotāji 1.janvārī lēti un primitīvi apmāna iedzīvotājus,» sacīja viņš.

Turpinot skaidrot eiro ieviešanas ieguvumus, bankas vadītājs arī solīja, ka ar šo lēmumu «nekāda iedzīvotāju apzagšana nenotiks». «Pēc šīs dienas [otrdienas] lēmuma cilvēkiem jābūt skaidram, ka notiks pozitīvas pārmaiņas.»



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: eiro, eiro ieviešana, eiro ieviešana Latvijā, eiro Latvijā, Eirozona, Ilmārs Rimšēvičs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats