25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Makroekonomika » Ja palielināsies elektrības tarifi, visam būs pavisam citādas cenas
Ja palielināsies elektrības tarifi, visam būs pavisam citādas cenas
Autors: Apollo.lv / 5. jūlijs 2013, 10:25
Bijusī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Nelija Jezdakova pauž pārliecību, ka gadījumā, ja nākamgad pieaugs elektroenerģijas tarifi, pieaugs cenas visām precēm, tātad – inflācija strauji pieaugs.


Intervijā laikrakstam «Dienas Bizness» Jezdakova sacīja, ka noteikti ir jāņem vērā Igaunijas pieredze pēc iestāšanās eirozonā – patlaban Latvijas kaimiņvalstī inflācija ir viena no lielākajām eirozonā.

«[..] No vienas puses, lats ir piesaistīts eiro, un lieliem satricinājumiem nevajadzētu būt. No otras puses, jāskatās, kā būs ar tarifiem. Ja tie celsies, protams, situācija būs cita,» norāda viņa.

Jautāta, vai var teikt, ka gan inflācijas, gan Māstrihtas kritēriju ievērošanas jautājums ir atkarīgs no tā, kādi Latvijā būs energoresursu tarifi, Jezdakova atbild apstiprinoši: «Jā, saistībā ar «Latvenergo»! Ja palielināsies elektroenerģijas tarifi, visām precēm būs pavisam citādas cenas.»

Jezdakova arī norāda, ka nebūtu slikti, ja energoresursiem tiktu samazināts PVN. «Ja energoresursi Latvijā būtu lētāki, mēs būtu vairāk konkurētspējīgi.»



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: elektrība, elektrības tarifi, inflācija, Nelija Jezdakova, Valsts ieņēmumu dienests

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats