25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Makroekonomika » Ašeradens: Nevienā valstī strādājošie nesaņem mazāk nekā pensionāri
Ašeradens: Nevienā valstī strādājošie nesaņem mazāk nekā pensionāri
Autors: Apollo.lv / 12. jūnijs 2013, 9:55
Šobrīd no pensionāru puses notiek kaulēšanās, tā Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) prasību indeklsēt pensijas no 250 latiem, nevis 200 latiem, kā tika runāts iepriekš, intervijā Latvijas Radio komentēja Labklājības ministrijas (LM) parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens (V).


Ašeradens vēlreiz uzsvēra, ka pensiju indeksācija šogad nebija plānota, jo prioritāte bija sakārtot mazo algu saņēmēju jautājumu.

Ašeradens atzīmēja, ka vidējā pensija, ko šobrīd saņem Latvijas pensionāri, šobrīd ir 190 lati. «Mazo algu saņēmēji, kas ir gandrīz 37%, ja viņiem nav būtisku atvieglojumu, saņem gandrīz 146 latus «uz rokas». Nav īsti tā nevienā valstī, kad strādājošie saņemtu mazāk nekā pensionāri. Mums šķita, ka situācija, kad cilvēki dzīvo zem nabadzības riska robežas un nespēj atrisināt savus būtiskos ienākumu jautājumus, ir prioritāte. Mēs piekāpāmies, mēs iedevām maksimumu uzreiz, bet šobrīd notiek kaulēšanās, kuru mēs īsti neatbalstām,» tā Ašeradens.

Jau ziņots, ka LPF valde nolēma atbalstīt pensiju indeksāciju ar indeksu 1,04 ar nosacījumu, ka tiek indeksētas visas pensijas līdz 250 latiem, nevis 200 latiem, kā tika runāts iepriekš.

Šāds lēmums tika pieņemts, jo federācija ir nobažījusies par to pensionāru labklājību, kuriem pensijas kaut par latu pārsniedz 200 latus. Šis variants no valsts budžeta 2013.gadā prasītu 12,3 miljonus latu, bet 2014.gadā - 37,2 miljonus latu, skaidroja Labklājības ministrijas pārstāvji.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Arvils Ašeradens, Latvijas Pensionāru federācija, pensijas, pensiju indeksācija, pensionāri

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats