16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Makroekonomika » Pētījums: Saistībā ar eiro ieviešanu iedzīvotājus visvairāk interesē valūtas kurss
Pētījums: Saistībā ar eiro ieviešanu iedzīvotājus visvairāk interesē valūtas kurss
Autors: NRA.lv / 30. maijs 2013, 15:36
Pētījumu aģentūras Factum jaunākie sabiedriskās domas aptaujas dati liecina: lielākā daļa respondentu kā svarīgākos aspektus, par kuriem būtu jāsaņem informācija, norādījuši jautājumus par to, kā pāreja uz eiro ietekmēs algu un pensiju saņemšanu, kā arī par lata apmaiņas kursu pret eiro (82%).


Jūnijā un jūlija pirmajā pusē Eiropas pārvaldes institūcijām - Eiropadomei, Eirogrupai, Eiropas Parlamentam, ES Padomei - jāpieņem vairāki būtiski lēmumi, lai 9.jūlijā paziņotu gala lēmumu jautājumā par Latvijas uzaicināšanu pievienoties eiro zonai.

"Savukārt vasaras otrajā pusē sabiedrībai būs pieejama plaša informācija par eiro ieviešanas norisi un valūtas nomaiņas praktiskajiem aspektiem. Līdz tam visā valstī veicam profesionālo auditoriju informēšanu par sagatavošanās darbiem, kā arī tiekamies ar iedzīvotājiem, lai atbildētu uz jautājumiem. Vēlamies ikvienu, kam ir jautājumi par eiro, nodrošināt ar izsmeļošu informāciju, lai pāreja uz jauno valūtu sabiedrībai būtu ērta un vienkārša," uzsver Dace Kalsone, Finanšu ministrijas eiro projekta vadītāja.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: algas, aptauja, eiro, eiro zona, pensijas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats