16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Makroekonomika » Politiķi noraida ierosmi atsākt pensiju indeksācijas jau šogad
Politiķi noraida ierosmi atsākt pensiju indeksācijas jau šogad
Autors: Ilze Zālīte / NRA.lv / 30. maijs 2013, 10:06
Saeimas šodien noraidīja Zaļo un zemnieku savienības sagatavotos grozījumus likumā "Par valsts pensijām", kas paredzēja jau šogad veikt pensiju indeksāciju.



Vairāki politiķi uzsvēra, ka milzīgus budžeta tēriņus prasošā ierosme esot saistīta ar šonedēļ gaidāmajām pašvaldības vēlēšanām. Savukārt ZZS argumentēja, ka par pensiju indeksāciju tiekot runāts jau sen, taču līdz praktiskiem darbiem valdība joprojām nav nonākusi.

ZZS iesniegtais likumprojekts paredzēja, ka šogad no 1.oktobra tiks palielinātas vecuma, invaliditātes un apgādnieka zaudējuma pensijas, piemērojot dažādus koeficientus. Pensijas, kuru apmērs nepārsniedz 200 latus mēnesī, ZZS rosina indeksēt ar koeficientu 1,07 jeb palielināt par 7%, pensijas no 200 līdz 300 latiem - ar koeficientu 1,06, pensijas no 300 līdz 500 latiem - ar koeficientu 1,04, pensijas no 500 līdz 700 latiem - ar koeficientu 1,03, pensijas no 700 līdz 900 latiem - ar koeficientu 1,02. Savukārt pensijas virs 900 latiem mēnesī tiek rosināts indeksēt ar koeficientu 1,01 jeb par 1%



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: pensiju indeksācija, pensionāri, Saeima, Zaļo un zemnieku savienība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats