19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Makroekonomika » LTRK: Atkāpšanās no solījuma samazināt IIN nav pieļaujama
LTRK: Atkāpšanās no solījuma samazināt IIN nav pieļaujama
Autors: Apollo.lv / 24. maijs 2013, 10:12
Atkāpšanās no uzņēmējiem dotā solījuma samazināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi nav pieļaujama, uzņēmēju viedokli pauž Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.


LTRK priekšsēdētājs paziņojumā medijiem neslēpjot neizpratni, kādēļ atsevišķi nozaru ministri plašsaziņas līdzekļos pauž nostāju, kas ir klajā pretrunā valdības iepriekš parakstītajiem dokumentiem.

Saskaņā ar «Nodokļu politikas stratēģijas 2011-2014» ietverto, valdība ir apņēmusies IIN līdz 2015.gadam samazināt par pieciem procentpunktiem. IIN likme šogad tika samazināta no 25% līdz 24%, un IIN likmi samazināt plānots arī nākamajos divos gados - no 2014.gada IIN likme plānota 22%, bet no 2015.gada - 20%.

Arī Tautsaimniecības padome, kurā pārstāvētas Ekonomikas ministrija, LTRK, Latvijas Pašvaldību savienība, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība, Latvijas Darba devēju konfederācija, nozaru asociācijas, kā arī neatkarīgie eksperti, šī gada 10.aprīlī lēmusi, ka «veicama IIN samazināšana atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam grafikam, turpinot izstrādāt motivējošus instrumentus darbaspēka nodokļu samazināšanai», norāda Endziņš.

«Katru reizi, izdzirdot nozaru ministriju pārstāvju, vai vēl sliktāk - valdības ministru - publiski paustās nostājas, kas nodokļu politikas jomā ir pretrunā līdz šim noslēgtajām vienošanās ar uzņēmējus pārstāvošajām organizācijām, ne tikai Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs, bet ikviens uzņēmējs jautā – varam vai nevaram beidzot uzticēties vadošajiem politiķiem, to nospraustajam rīcībpolitikas kursam?» jautā Endziņš.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: iedzīvotāju ienākumu nodoklis, IIN, Jānis Endziņš, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, LTRK

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats