28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Makroekonomika » Cik latu mēnesī saņemsim pēc minimālās algas palielināšanas?
Cik latu mēnesī saņemsim pēc minimālās algas palielināšanas?
Autors: Apollo.lv / 25. aprīlis 2013, 15:54
Minimālās algas celšana no 200 uz 225 latiem šīs algu kategorijas saņēmēju makos nākamgad ieliks ik mēnesi par 20.02 latu vairāk, ņemot vērā arī jau apstiprināto iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes samazinājumu līdz 22%, liecina «Swedbank» Privātpersonu finanšu institūta aprēķini.


Ja vērtē kopējo ieguvumu no visām plānotajām darbaspēka nodokļu politikas izmaiņām 2014.gadā, arī no tām, par kurām diskusijas vēl turpināsies - neapliekamā minimuma paaugstināšanu līdz 84 latiem mazo algu saņēmējiem un atvieglojuma par apgādībā esošām personām palielināšanu līdz 98 latiem, tad darbiniekam ar minimālo algu un bez apgādājamajiem nākošgad ikmēneša ienākumi pieaugtu par 28.60 latiem, norāda «Swedbank» Privātpersonu finanšu institūta direktore Adriāna Kauliņa.

Kauliņa atzīmē, ka darbiniekiem, kam alga šobrīd ir tikai 146.08 lati uz rokas, tas būs labs atspaids. Minimālās algas saņēmējs ar vienu nepilngadīgu bērnu 2014.gadā mēnesī saņemtu par 33.36 latiem vairāk nekā šobrīd.

Kauliņa piebilst, ka apstākļos, kad ēnu ekonomikas klātbūtne joprojām ir nozīmīga, ir grūti spriest, vai politikas izmaiņas vairos iedzīvotāju patiesos ienākumus, vai arī notiks pārdale starp legālo un nelegālo ienākumu daļu. Jebkuru nodokļu politikas izmaiņu īstenošanas nestais labums gan valstij, gan sabiedrībai taps redzams tikai godprātīgas nodokļu maksāšanas apstākļos.




Diskusija par rakstu (1)

Atslēgvārdi: lati, minimālā alga, nauda

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats