23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Makroekonomika » Vilks: Uzņēmumiem jāsāk gatavoties pārejai uz eiro
Vilks: Uzņēmumiem jāsāk gatavoties pārejai uz eiro
Autors: www.apollo.lv / 24. aprīlis 2013, 13:55
Eiropas Savienības Statistikas birojs «Eurostat» apstiprinājis 2012.gada Latvijas statistikas datus attiecībā uz vēl diviem Māstrihtas kritērijiem – vispārējo valsts parādu un budžeta deficītu, liecina pirmdien publiskotie «Eurostat» dati. Līdz ar to Latvija oficiāli ir izpildījusi visus piecus Māstrihtas kritērijus, kas jāievēro, lai mūsu valsts tiktu uzņemta eirozonā.


«Šis ir vēl viens rādītājs, ka no pozitīva lēmuma par mūsu valsts uzņemšanu eirozonā mūs šķir vairs tikai 76 dienas. Uzņēmējiem jāgatavojas jau šobrīd, lai tuvošanās eiro mērķim noritētu raiti un sekmīgi, optimāli izmantojot resursus,» uzsver finanšu ministrs Andris Vilks (V).

Finanšu ministrijā skaidro, ka nule kā publiskotais «TNS Latvia» pētījums liecina - tikai piektajai daļai Latvijas uzņēmumu ir skaidrs rīcības plāns pārejai uz eiro. Taču šobrīd ir pabeigtas un lietošanā tiek nodotas vadlīnijas eiro ieviešanai valsts pārvaldes institūcijās, pašvaldībās un uzņēmumos. Šie dokumenti nodrošina kvalitatīvas konsultācijas par visdažādākajiem eiro ieviešanas aspektiem – cenu atspoguļošanu, grāmatvedību, kases aparātiem, valūtas kursa piemērošanu u.c. Tādējādi uzņēmēji, pašvaldības un valsts iestādes var sākt plānošanu bez finanšu konsultantu piesaistes.

Vadlīniju izstrādē ierēdņi kopš 2012.gada vasaras strādāja roku rokā ar sociālajiem partneriem, darba devējiem, pašvaldībām, nozaru asociācijām, kā arī neskaitāmiem uzņēmumiem un ekspertiem. Vadlīnijas tapušas ar mērķi nodrošināt to, lai pārejas process no latiem uz eiro ir ērts, vienkāršs, un ar iespējami mazākiem ieguldījumiem.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Vilks, eiro, eiro ieviešana, Uzņēmēji, uzņēmumi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats