19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Makroekonomika » Zīle: Mums ir netaisnīga nodokļu sistēma attiecībā uz mazo algu saņēmējiem
Zīle: Mums ir netaisnīga nodokļu sistēma attiecībā uz mazo algu saņēmējiem
Autors: www.apollo.lv / 3. aprīlis 2013, 9:58
Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle (Nacionālā apvienība) uzskata, ka Latvijā ir netaisnīga nodokļu sistēma attiecībā uz mazo algu saņēmējiem.


Viņš intervijā laikrakstam «Diena» paskaidroja: «Mums neliekas, ka Reformu partijas panāktais iedzīvotāju ienākumu nodokļu (IIN) likmes straujais pazeminājums – pieci procentpunkti trīs gadu laikā – sevi attaisnos, jo mazo algu saņēmēji no tā iegūs ļoti maz. Mūsuprāt, ir straujāk jāceļ neapliekamais minimums un atlaides par apgādājamajiem.»

Zīle norādīja - ja tik strauji tiek samazināts IIN, nepalielinot neapliekamo minimumu, faktiski tiek veidota regresīva sistēma, kurā ieguvēji ir turīgāki ļaudis, un plaisa tikai palielinās.

«Esmu dzirdējis, ka nākamā gada budžetā t. s. fiskālā telpa ir tikai 34 miljoni latu – tad tur, protams, neko prātīgu iesākt nevar. Bet ir variants – tad padarām to IIN likmes samazināšanu lēnāku! Vēl ir jāatceras – ja paskatāmies, kuras valstis ir gājušas uz IIN pazemināšanu, tad redzam Bulgāriju, Rumāniju... Īsi sakot, nav tiešas korelācijas starp zemu IIN un iedzīvotāju labklājību,» sacīja Zīle.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: algas, Nodokļi, nodokļu sistēma, Reformu partija, Roberts Zīle

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats