23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Makroekonomika » Avīze: RD šogad plāno tērēt 117 tūkstošus latu nenopelnītas naudas ik dienas
Avīze: RD šogad plāno tērēt 117 tūkstošus latu nenopelnītas naudas ik dienas
Autors: Apollo.lv / 22. marts 2013, 9:45
«Rīgas dome» (RD) šogad plāno tērēt 117 tūkstošus latu nenopelnītas naudas ik dienas, turpinot izsmelt iepriekšējos uzkrājumus, piektdien raksta laikraksts «Dienas Bizness».


RD 2013.gadam ieplānojusi budžetu ar deficītu, kas paredz noēst pusi no tiem naudas līdzekļiem, kas palikuši pēc 2012.gada faktiskās darbības.

Laikraksts aplēsis, ka tad, ja 2013.gada budžeta deficīts būs 34 miljonu latu apjomā, tad kopš 2009.gada galvaspilsētas budžeta finanšu situācija būs pasliktinājusies kopumā par nepilniem 62 miljoniem latu.

2013.gads arī būs jau trešais gads pēc kārtas, kad pašvaldības budžeta izdevumi varētu būt lielāki nekā ieņēmumi.

«Dienas Biznesa» aptaujātie eksperti satraucas par budžeta deficīta segšanu no uzkrājumiem un min dažādus iemeslus. Pašreizējo situāciju pasliktina tas, ka Rīgas dome konfliktē ar valsti, ar kuru pašvaldībai jāsaskaņo jebkurš aizdevums. Uz iespējamu naudas notrallināšanu savukārt norāda bijušie Rīgas domes saimnieki, bet finanšu eksperti bažījas par domes darbības atkarību no gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, kas var ietekmēt domes spējas atbalstīt ilgtermiņa investīcijas Rīgā.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks pats skaidrot diskusijas izraisījušo budžeta deficīta segšanu no uzkrājumiem šobrīd atturas, norādot uz arbitra – starptautiskās reitingu aģentūras «Standard & Poors» viedokli, kas pērnā gada beigās Rīgas pilsētas novērtējumu ilgtermiņā izpildāmajām saistībām vietējā un ārvalstu pārvaldē paaugstinājusi par divām pakāpēm (no BB+/B uz BBB/A-2), saglabājot pozitīvu šo reitinga prognozi nākotnē.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: budžeta deficīts, Rīgas dome

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats