25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Makroekonomika » Vienotības kampaņa nonākusi zem KNAB lupas
Vienotības kampaņa nonākusi zem KNAB lupas
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 14. marts 2013, 10:25
Einara Repšes dibinātās biedrības Latvijas attīstībai izvērstā reklāmas kampaņa ir jāieskaita Vienotības priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumos, pārliecināti ir Saeimas opozīcijā esošie politiķi.


Tikmēr Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sola izvērtēt, vai Vienotības biedra E. Repšes tēriņi ieskaitāmi šajos izdevumos.

KNAB skaidro, ka E. Repšes biedrības reklāmas kampaņa nonākusi tā redzeslokā un tiks izvērtēta saistībā ar citām partiju aģitācijas kampaņām. Ņemot vērā KNAB noteikto pienākumu pirms vēlēšanām kontrolēt priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumu izpildi, birojs veicot neatkarīgu monitoringu un apkopo informāciju par dažādām reklāmām.

Latvijas attīstības reklāmas, kurās E. Repše pauž savu vīziju par Latvijas attīstību un aicina cilvēkus iesaistīties valsts attīstības vīzijas veidošanā tās interneta mājaslapā, jau ilgāku laiku tiek pārraidīta televīzijā. Ņemot vērā, ka E. Repše ir viens no partijas Jaunais laiks dibinātājiem, bet tā, apvienojoties ar citām partijām, tagad veido Vienotību, kā arī to, ka E. Repše neslēpj vēlmi dibināt jaunu politisko partiju, opozīcija pauž bažas, ka Vienotība šādi cenšas apiet likuma ierobežojumus. Tās stiprinot arī fakts, ka E. Repše joprojām ir Vienotības biedrs.

Lai pievērstu šādai iespējai tiesībsargājošo iestāžu uzmanību, A. Elksniņš prokuratūrai un KNAB nosūtījis vēstuli, kurā norāda, ka E. Repšes reklāmas kampaņa faktiski satur identiskas idejas, kuras ir ietvertas Vienotības priekšvēlēšanu programmā. Bet E. Repšes piederība Vienotībai radot zināmas bažas par to, «vai priekšvēlēšanu aģitācijas periodā Vienotība, izmantojot tās biedra E. Repšes dibināto biedrību, neveic darbības, kuru mērķis ir apiet likuma ierobežojumus, lai pārsniegtu politiskās reklamēšanās izdevumu limitus».

«Aicinu nenovest situāciju līdz tam, ka arī partijai Vienotība būs jālikvidējas, paliekot valstij parādā, līdzīgi, kā tas ir noticis ar Tautas partiju un LPP/LC, kuras tādējādi izvairījās no parādsaistību pret valsti izpildes,» pauž A. Elksniņš.

E. Repše kategoriski noliedz, ka viņa aktivitātes biedrībā būtu saistāmas ar Vienotības priekšvēlēšanu kampaņu, taču pagaidām arī neatbild, kad viņš pametīs Vienotības rindas, līdz ar to arī atrisinot šo situāciju. Tikšanās ar partijas līderi Solvitu Āboltiņu esot paredzēta nākamnedēļ.

Satraukusies ir arī pati Vienotība, kas apņēmusies vērsties KNAB, lai skaidrotu, kāpēc partijas biedra E. Repšes aktivitātes nav saistāmas ar partijas priekšvēlēšanu aģitāciju.

Jautāts, kādēļ no partijas nav izslēgts E. Repše, kas neslēpj nolūku dibināt jaunu politisko spēku, Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars skaidro, ka aicinājumam kādu izslēgt no partijas ir jābūt pamatojumam, bet iniciatīva dibināt biedrību, lai veicinātu Latvijas izaugsmi, par tādu nav uzskatāma. Turklāt biedrības dibināšana, esot partijas biedram, nav pretrunā ar likumu.

«Taču, ja tiek runāts par jaunas partijas dibināšanu, tas katrā ziņā būtu pretrunā ne vien partiju likumam, kas liedz vienlaikus atrasties divās organizācijās, bet arī Vienotībā iedibinātajiem biedru aktivitāšu principiem. Partijas valde jau tuvākajā laikā lems, kā šo jautājumu risināt,» saka A. Kampars.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Einars Repše, KNAB, Vienotība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats