19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Makroekonomika » Par jauno SAB šefu ievēlēts Jānis Maizītis
Par jauno SAB šefu ievēlēts Jānis Maizītis
Autors: www.apollo.lv / 14. marts 2013, 10:04
Parlaments ceturtdien balsojumā par jauno Satversmes aizsardzības biroja vadītāju ievēlēja bijušo ģenerālprokuroru Jāni Maizīti.


Par Maizīša kandidatūru nobalsoja 59 deputāti, pret bija 31 tautas kalps.

Pret Maizīti balsoja visi «Saskaņas centra» deputāti, kā arī Iveta Grigule un Jānis Vucāns (abi ZZS).

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 1961.gada 18.jūlijā dzimušais Maizītis 1984.gadā beidzis Latvijas Universitātes (LU) Juridisko fakultāti. No 1991. līdz 1994.gadam Maizītis strādāja par izmeklētāju Cēsu rajona prokuratūrā. 1994.gadā viņš kļuva par Cēsu rajona prokuratūras virsprokuroru.

Maizīti Saeima apstiprināja ģenerālprokurora amatā divus termiņus pēc kārtas, līdz ar to viņš bija ģenerālprokurors desmit gadus - no 2000. līdz 2010.gadam. Maizīti virzīja par ģenerālprokuroru arī uz trešo termiņu, taču Saeima viņu skandalozi slēgtā balsojumā noraidīja, lai arī publiski vairums politiķu solīja atbalstu.

Pēc ģenerālprokurora amata atstāšanas 2011.gada jūlijā Maizītis piekrita kļūt par Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomnieku nacionālās drošības jautājumos.

Kopš 2009.gada Maizītis ir LU Juridiskās fakultātes doktorants. Viņa promocijas darbs ir par to, kā vienkāršot kriminālprocesu attiecībā uz atsevišķiem noziegumu veidiem, tostarp masu nekārtībām.

Maizīti virzīt par SAB direktoru nolēma Nacionālā drošības padome.

Pašreizējais SAB direktors Jānis Kažociņš biroju vada kopš 2003.gada 2.maija. Augstajā amatā viņš tika apstiprināts divus termiņus pēc kārtas. Šā gada 2.maijā Kažociņam beigsies pilnvaru termiņš.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jānis Maizītis, SAB, Saeima

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats