19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Makroekonomika » Jāņa Maizīša virzīšanu SAB vadītāja amatam atbalsta 35% iedzīvotāju
Jāņa Maizīša virzīšanu SAB vadītāja amatam atbalsta 35% iedzīvotāju
Autors: NRA.lv / 11. marts 2013, 15:24
Aptuveni trešdaļa Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju atbalsta Jāņa Maizīša virzīšanu Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora amatā, liecina pētījumu aģentūras TNS sveiktais pētījums.


18% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju ir pret Maizīša virzīšanu SAB vadītāja amatā, savukārt 47%, aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Salīdzinoši lielāks atbalsts Maizīša kandidatūrai ir latviešu, Kurzemē un Zemgalē dzīvojošo, lauku teritoriju iedzīvotāju, vadītāju un augstākā līmeņa speciālistu, kā arī personu ar augstākiem ģimenes ienākumiem vidū. Grūtības paust viedokli par Maizīša kandidatūru biežāk ir jauniešiem vecumā no 18 līdz 29 gadiem, sievietēm, cittautiešiem, nepilsoņiem, iedzīvotājiem ar pamatizglītību, kā arī mājsaimniecēm.

Jau vēstīts, ka Nacionālās drošības padomes nolēma SAB direktora amatam virzīt Valsts prezidenta nacionālās drošības padomnieku Maizīti.

Pašreizējais SAB direktors Jānis Kažociņš biroju vada kopš 2003.gada 2.maija. Augstajā amatā viņš tika apstiprināts divus termiņus pēc kārtas. Šā gada 2.maijā Kažociņam beigsies pilnvaru termiņš, bet trešo reizi viņš uz šo amatu nolēmis nekandidēt.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jānis Maizītis, SAB, TNS

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats