25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Makroekonomika » ASV atzinīgi vērtē Latvijas iniciatīvas sabiedroto kravu tranzīta nodrošināšanā
ASV atzinīgi vērtē Latvijas iniciatīvas sabiedroto kravu tranzīta nodrošināšanā
Autors: Apollo.lv / 8. marts 2013, 12:35
Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretāra Jāņa Sārta darba vizītes Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) laikā, pārrunājot divpusējās sadarbības un drošības aktualitātes, ASV amatpersonas atzinīgi novērtējušas Latvijas iniciatīvas kravu tranzīta nodrošināšanā un NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra izveidošanā Latvijā.


Pārrunājot turpmākās iespējas nodrošināt kravu tranzītu, Transporta virspavēlniecības komandieris ģenerālis Viljams Freizers, kā arī ASV Aizsardzības departamenta un Valsts departamenta pārstāvji atzinīgi novērtēja Latvijas būtisko lomu Ziemeļu apgādes tīkla izveidē, nodrošinot tranzītu uz un no Afganistānas caur Latviju, portāls «Apollo» uzzināja ārlietu ministrijā.

Latvijas delegācija iepazīstināja ar jaunām iniciatīvām tranzīta kustības nodrošināšanā, un atkārtoti pauda gatavību arī turpmāk nodrošināt efektīvus tranzīta pakalpojumus, izmantojot Latvijas infrastruktūru. ASV puse tika aicināta piedalīties ikgadējā augstā līmeņa seminārā Latvijā par transkontinentālo transporta ceļu nākotni, kura laikā paredzēts turpināt jau gadu atpakaļ Rīgā uzsākto sarunu par Ziemeļu apgādes tīkla radīto priekšrocību izmantošanu.

«Latvija ir gatava nodrošināt sabiedroto kravu tranzītu arī tad, kad tie tiks izvesti no Afganistānas,» norādīja Sārts.

Vizītes laikā valsts sekretārs iepazīstināja ASV amatpersonas ar Latvijas priekšlikumu veidot NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru Rīgā. Tiekoties ar ASV valdības pārstāvjiem un komunikācijas nozares ekspertiem, tika pārrunāti centra veidošanas konceptuālie jautājumi un tā ieguldījums NATO spēju pilnveidošanā.

«Eksperti apzinās, ka komunikācija kļūst par neatņemamu Alianses politikas un operāciju īstenošanas sastāvdaļu. Tādēļ šobrīd ir aktuāli attīstīt šo konceptu un kopīgiem spēkiem to pilnveidot,» uzsver AM valsts sekretārs.

Jau ziņots, ka AM valsts sekretārs no 4.marta līdz 8.martam atradās darba vizītē ASV, lai pārrunātu divpusējās sadarbības un drošības aktualitātes.

Valsts sekretāru vizītes laikā pavadīja Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks - politiskais direktors Andrejs Pildegovičs un Satiksmes ministrijas pārstāve.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ASV, kravas, tranzīts

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats