28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Makroekonomika » Eiro informatīvais tālrunis pirmajā mēnesī saņem 1200 zvanu
Eiro informatīvais tālrunis pirmajā mēnesī saņem 1200 zvanu
Autors: Apollo.lv / 1. marts 2013, 14:18
Finanšu ministrijas bezmaksas eiro informatīvais tālrunis 80003000 pirmajā mēnesī saņēmis vairāk nekā 1200 zvanus no visiem Latvijas reģioniem.


Kā informē Eiro Komunikācijas projektu vadītāja asistente Jolanta Sermā, vislielākā zvanītāju aktivitāte bija pirmajās divās tālruņa darbības nedēļās no 4.līdz 15.februārim.

Savukārt diennakts laikā lielākā aktivitāte ir tieši darba dienu noslēgumā ap plkst.16, kā arī ap ziņu raidījumu laiku televīzijās.

«Abi populārākie zvanu iemesli liecina, ka sabiedrībā ir nostiprinājušies iracionāli un emocionāli pieņēmumi un mīti par eiro. Šobrīd vērojama to pakāpeniska mazināšanās un pieaug vēlme dzirdēt racionālu argumentāciju par labu eiro, kā arī gluži praktisku informāciju par latu apmaiņu pret eiro,» atzīst Eiro projekta vadītāja Dace Kalsone.

Vienlaikus pakāpeniski aug arī neitrāli vai pozitīvi noskaņoto zvanītāju skaits. «Daļa zvanītāju pauž apmierinājumu par eiro ieviešanu. Visbiežāk tie ir zvanītāji no Igaunijas pierobežas un lielākām pilsētām, kā arī cilvēki, kas ceļo, saņem naudas pārvedumus no ārzemēm vai iepērkas Igaunijā,» norāda Dace Kalsone.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: 80003000, Dace Kalsone, eiro, Finanšu ministrija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats