19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Makroekonomika » Rimšēvicam ir atbilde, kāpēc Latvija saņēma sliktāku ES budžeta sadalījumu
Rimšēvicam ir atbilde, kāpēc Latvija saņēma sliktāku ES budžeta sadalījumu
Autors: Apollo.lv / 20. februāris 2013, 17:53
Pēc Eiropas Savienības (ES) budžeta pieņemšanas Latvijā uzvirmojušas diskusijas par to, kāpēc valstis, kas atrodas eirozonā, saņēma izdevīgāku budžeta sadalījumu nekā Latvija. Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvics ir pārliecināts, ka Latvijas pozīcija bija sliktāka, salīdzinot ar eirozonas valstīm, tieši tāpēc, ka tā šobrīd vēl nav eirozonas sastāvā.


To Rimšēvics trešdien atzina intervijā radio «Baltkom».

Viņš norādīja, ka tieši šajā apstāklī arī slēpjas atbilde, kāpēc Latvijai tomēr būtu jāpievienojas eirozonai.

Rimšēvics vēlreiz atgādināja, ka, iestājoties eirozonā, Latvija ieekonomēs 60 līdz 70 miljonus latu gadā uz ārējā parāda apkalpošanas rēķina. Viņš norādīja, ka šī nauda ieplūdīs valsts tautsaimniecībā. «Varbūt valdība šo naudu novirzīs pensijām vai minimālās algas paaugstināšanai. Tad kāpēc gan šo soli atlikt?» jautāja Rimšēvics.

Uz jautājumu, kāpēc eiro neieviesa Lielbritānija, Rimšēvics atbildēja, ka salīdzināt Lielbritāniju ar Latviju nav iespējams.

«Ja Latvijai būtu liela ekonomika un 60 miljoni iedzīvotāju, mēs šobrīd nedomātu par iestāšanos eirozonā,» sacīja Rimšēvics.

Viņš atgādināja, ka mazās valstis, kas paspēja iestāties eirozonā pirms krīzes sākšanās, pārcieta to vieglāk nekā Latvija.

«Eirozonā nepieņem valstis, kas dzīvo pāri saviem līdzekļiem. Ja Latvija 2008.gadā būtu iestājusies eirozonā, tā būtu savedusi kārtībā savu ekonomiku, un mēs no krīzes tā nebūtu cietuši,» pārliecināts Rimšēvics.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Baltkom, Eirozona, ES, Ilmārs Rimšēvics, Latvijas Banka

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats