26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Makroekonomika » Dombrovskis brīdina, ka Ušakova saimniekošana Rīgā var beigties ar nopietnām problēmām
Dombrovskis brīdina, ka Ušakova saimniekošana Rīgā var beigties ar nopietnām problēmām
Autors: Apollo.lv / 30. janvāris 2013, 16:57
Kaut arī «Vienotība» iepriekšējās Saeimas un arī pašvaldību vēlēšanās neizslēdza iespēju sadarboties ar Saskaņas centru (SC), pašlaik šāda iespēja vairs pieļauta netiek. Tas saistīts ar SC nostāju referendumā par krievu valodu kā otro valsts valodu un SC izšķērdīgo saimniekošanu Rīgas domē.


To Latvijas Radio raidījumā «Kruspunktā» sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

«Attiecībā uz «Vienotības» sadarbību ar SC, jāatzīst, ka, piemēram, iepriekšējās Saeimas vēlēšanās šāda iespēja izslēgta netika, tāpat kā šāda iespēja netika izslēgta pēc iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām. Diemžēl, referendums par krievu valodu kā otro valsts valodu un SC nostāja, apdraudot latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu Latvijā, lika šo viedokli pārskatīt. Līdz ar to «Vienotība» no savas puses skaidri pateikusi, ka  ar šādu partiju, kas ir pret latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu Latvijā, mēs nestrādāsim,» sacīja Dombrovskis.

«Attiecībā uz saimnieciskajiem jautājumiem, jāatzīst, ka arī šajā jautājumā mums ir diezgan atšķirīgi viedokļi, jo pašlaik redzam, ka [SC] ir daudz populistisku solījumu, bet izskatās, ka viņi tādā Rīgas mērogā cenšas atkārtot [Aigara] Kalvīša «trekno gadu» scenāriju.Un mēs redzējām, ka tas var «strādāt» vairākus gadus un ārēji pat izskatīties diezgan labi, bet, diemžēl, tas beidzās ar ļoti nopietnām problēmām. Diemžēl, pašlaik mēs arī redzam Rīgas domē šos mēģinājumus dzīvot pāri saviem līdzekļiem, vairākas reizes gadā grozot budžetu, visu laiku dalot papildus līdzekļus, kas varbūt ir populāri, bet galarezultātā var radīt nopietnas finansiālas problēmas,» tā Dombrovskis.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Rīgas dome, Saskaņas centrs, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats