26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Makroekonomika » Graujoša nabadzība laukos: vecākiem nav naudas briļļu iegādei bērniem
Graujoša nabadzība laukos: vecākiem nav naudas briļļu iegādei bērniem
Autors: Apollo.lv / 8. janvāris 2013, 17:04
Latgalē ekonomiskā situācija ir tik graujoša, ka vecākiem nav naudas, par ko iegādāties bērniem brilles, kas nepieciešamas mācību procesā, vēsta Latvijas Radio.


«Diemžēl situācija laukos neuzlabojas un ne katram vecākam, pat ļoti gribot palīdzēt savam bērnam, ir iespēja bērnam nopirkt brilles,» saka Līksnas pagasta pārvaldes vadītāja Biruta Ozoliņa.

«Dzīves līmenis laukos joprojām nav tika augsts, kā runā... ka mūsu valstī notiekot augšupeja, un paši redzam, ka ir trūcīgas ģimenes; ir bērni, kam nepieciešamas brilles, bet iespēju tās iegādāties nav. Un tā nav nekāda luksusa prece,» saka Ozoliņa.

Briļļu iegāde trūcīgo ģimeņu skolas bērniem ir viens no sociālo pabalstu veidiem, ko plāno ieviest Daugavpils novadā. Arī kancelejas preces trūcīgo ģimeņu bērniem ir jauns pabalsts, kas gaida deputātu lēmumu, uzsver Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša.

Tikai Daugavpils novadā vien uzskaitē ir teju 2000 trūcīgas ģimenes ar bērniem. Atstāt šo bērnu izglītības iespējas novārtā tikai tāpēc vien, ka vecākiem nav līdzekļu, nevar.Taču arī pabalsts - 25 lati briļļu iegādei un 15 lati kancelejas precēm būs nevis no valsts, bet pašvaldības līdzekļiem, tāpat kā GMI pabalsts.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bērni, Biruta Ozoliņa, brilles, GMI, Irēna Bulaša, Latgale, Latvijas Radio

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats