29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Makroekonomika » Pašreizējo situāciju valsts ekonomikā negatīvi vērtē 80% Latvijas iedzivotāju
Pašreizējo situāciju valsts ekonomikā negatīvi vērtē 80% Latvijas iedzivotāju
Autors: Jānis Lācis / BIZNESS.LV / 21. decembris 2012, 13:31
Pašreizējo situāciju valsts ekonomikā 80% iedzīvotāju Latvijā vērtē kā sliktu, savukārt tikai 17% uzskata, ka tā ir laba, liecina jaunākā “Eurobarometer” aptauja, kas novembrī veikta pēc Eiropas Komisijas pasūtījuma.


Tādējādi, salīdzinot ar iepriekšējo aptauju šā gada maijā, to iedzīvotāju skaits, kas situāciju vērtē kā negatīvu, samazinājies par sešiem procentpunktiem, savukārt to aptaujāto skaits, kas situāciju vērtē pozitīvi, palielinājies par četriem procentpunktiem.

Savukārt Lietuvā situāciju ekonomikā par sliktu uzskata 80% aptaujāto, kas, tāpat kā Latvijā, ir par sešiem procentpunktiem mazāk nekā aptaujā maijā, bet kā labu situāciju Lietuvā ir novērtējuši 19% aptaujāto, un tas ir par sešiem procentpunktiem vairāk nekā pavasara aptaujā. Igaunijā situāciju ekonomikā negatīvi novembrī novērtējuši 59% aptaujāto, un tas ir par vienu procentpunktu vairāk, bet labi – 38% respondentu, kas ir par vienu procentpunktu mazāk.

Kopumā Eiropas Savienībā (ES) savas valsts ekonomiku kā negatīvu novērtējuši 72% aptaujāto, kas ir par vienu procentpunktu vairāk nekā maijā, savukārt pozitīvi – vidēji 27%, kas ir tik pat, cik pavasara aptaujā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aptauja, ES, Eurobarometer

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats