23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Makroekonomika » Banku reputācija Latvijā pieaugusi līdz vidējiem Eiropas rādītājiem
Banku reputācija Latvijā pieaugusi līdz vidējiem Eiropas rādītājiem
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 19. decembris 2012, 18:02
Banku nozares korporatīvā reputācija Latvijā jau vairākus gadus turpina pozitīvo izaugsmi, un šobrīd banku reputācija atbilst vidējam banku vērtējumam Eiropā, liecina pētījumu kompānijas TNS rudenī veiktais korporatīvās reputācijas pētījums banku nozarē Latvijā. Nozīmīgs banku nozares reputācijas balsts un izaugsmes pamats ir banku piedāvāto pakalpojumu un produktu kvalitāte. Pētījums atklāj, ka pēdējo divu gadu laikā banku pakalpojumu pozitīvais vērtējums ir būtiski palielinājies.

Pēdējo 3 gadu laikā banku nozares korporatīvā reputācija Latvijā ir uzlabojusies uz pusi – no 28 punktiem līdz 42 punktiem. Šobrīd Latvijas banku reputācija ir pieaugusi līdz vidējam banku reputācijas vērtējumam Eiropā (40 punkti):

bankuizaugsme

„Pētījuma rezultāti liecina, ka kopumā pozitīvi tiek novērtēts, kā bankas veido dialogu ar sabiedrību, kā iesaistās būtisku jautājumu skaidrošanā un komentēšanā. Tam ir nozīmīga loma sabiedrības un biznesa pārstāvju uzticēšanās bankām stiprināšanā, lai arī joprojām ir jārēķinās ar piesardzīgu sabiedrības noskaņojumu. Lai atgūtu pozitīvu attieksmi pret bankām un to darbību Latvijā, kā pamata sadarbības formai arī turpmāk jābūt dialogam,” uzsver Inta Priedola, TNS reputācijas izpētes eksperte.

TNS pētījums tiek veikts četrās grupās – biznesa vide, iedzīvotāji, mediji un viedokļu līderi. Lielākā daļa iedzīvotāju un biznesa vides pārstāvju banku piedāvājumus un pakalpojumus vērtē kā labus. To būtiski ietekmē arī augstais klientu apkalpošanas līmenis, kas vērojams banku nozarē. Klienti īpaši pozitīvi izceļ labu darbinieku attieksmi, ātru, profesionālu apkalpošanu, individuālu, pretimnākošu pieeju klientiem.

Arī viedokļu līderu un nozares ekspertu skatījumā tieši produktu un pakalpojumu novērtējums ir nozīmīgs izaugsmes balsts kopējā reputācijas vērtējuma kāpumā. Pozitīvi tiek atzīmēts tas, ka bankas ir atsākušas kreditēšanu, īpaši tas, ka bankas sadarbojas un atbalsta biznesa vides pārstāvjus. Tāpat pozitīvi tiek atzīmēts banku “pragmatisms”, tas, ka kreditēšana notiek apdomīgi, kā arī tiek novērtēti arī citi banku stabilitātes rādītāji – kredītu restrukturizēšanas pozitīvie rezultāti un banku finansiālo rādītāju uzlabojums. Tas, pēc viedokļu līderu domām, ir veicinājis banku stabilitāti un ir nopietns pamats uzticēšanās pieaugumam bankām.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Banku reputācija, Inta Priedola, Latvija, TNS Latvia

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats