25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Makroekonomika » Ekonomisti: Tuvojoties ziemai, iedzīvotāju optimisms krītas
Ekonomisti: Tuvojoties ziemai, iedzīvotāju optimisms krītas
Autors: Jānis Lācis / BIZNESS.LV / 30. novembris 2012, 13:04
Jaunākā „DNB Latvijas barometra” pētījuma rezultāti liecina, ka pēdējos mēnešos novērotais iedzīvotāju optimisms atkal sācis noplakt. Jūtami pasliktinājušies iedzīvotāju vērtējumi gan par kopējās situācijas attīstību valstī, gan pašreizējo ekonomisko stāvokli un tā izmaiņām, gan arī par ģimenes materiālās situācijas prognozēm.


Pētījuma rezultāti liecina, ka, salīdzinot ar iepriekšējiem mēnešiem, kritiskāki vērtējumi sniegti visos „DNB Latvijas barometra” nemainīgajos indikatoros. Tostarp sabiedrības viedoklis par nākotnes izredzēm, kas pēdējā pusgada laikā bija kļuvis pozitīvs, šomēnes atkal nokrities līdz nulles atzīmei. Turklāt straujš skeptiskas nostājas kāpums vērojams arī iedzīvotāju kopējam noskaņojumam. 

Savukārt „DNB Latvijas barometra” otrajā daļā iedzīvotāji šoreiz lūgti izteikt viedokli par eiro ieviešanu Latvijā, tostarp lielākajiem potenciālajiem ieguvumiem un zaudējumiem, kā arī par uzticēšanos dažādiem informācijas avotiem, kuri komentē eiro ieviešanas nepieciešamību un izdevīgumu Latvijai. Plašāki pētījuma rezultāti un ekspertu secinājumi tiks publiskoti pirmdien, 3. decembrī.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: DNB Latvijas barometrs, iedzīvotāji, ziema

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats