25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Makroekonomika » Arodbiedrība LABA aicina uz piketu par PVN samazināšanu apkurei
Arodbiedrība LABA aicina uz piketu par PVN samazināšanu apkurei
Autors: NRA.lv / 30. oktobris 2012, 17:26
Ceturtdien, 1.novembrī plkst. 8.30 pie Saeimas ēkas arodbiedrība LABA rīkos piketu, aicinot LR Saeimu samazināt PVN likmi siltumapgādei.


Tieši ceturtdien Latvijas Republikas Saeima skatīs grozījumus likumā "Par pievienotās vērtības nodokli", kas paredz samazināt pievienotās vērtības nodokli siltumenerģijai līdz 5%, raksta NRA.LV.

Pirms tam, 25.oktobrī Saeimas Budžeta un finanšu komisijas sēdē valdošā koalīcija noraidīja visus priekšlikumus par PVN samazināšanu. Savukārt Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts šonedēļ paziņoja, ka pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšana  siltumenerģijai veicinās gāzes importa pieaugumu, tāpēc tā nav pieļaujama.

Līdz 2009. gadam PVN siltumenerģijai bija 5% apmērā. Taču, sākoties krīzei, valdība sāka neatlaidīgi to kāpināt līdz pat 12%. Turklāt, kopš 2011.gada dabasgāzei tiek piemērots akcīzes nodoklis 12 latu par 1000 m3.

Sākot ar 2009.gada apkures sezonu, no Krievijas piegādātas dabasgāzes cena bija 141 lati par 1000 kubikmetriem, bet pašlaik tās cena sasniegusi 256 latus par 1000 kubikmetriem bez PVN un akcīzes nodokļa. Un lielāko siltumenerģijas tarifa daļu - 82% - veido izmaksas, kas ir atkarīgas no dabasgāzes tirdzniecības cenas!

Visu šo darbību rezultātā, parāds par siltumenerģiju nu jau ir katram desmitajam iedzīvotājam. Dabasgāzes cenas pieaug, kas nozīmē, ka pieaugs arī siltumenerģijas izmaksas. Vienīgais veids, kā to ietekmēt – samazināt PVN likmi!

Arodbiedrība aicina rīdziniekus un citu Latvijas pilsētu iedzīvotājus ceturtdien, 1.novembrī plkst. 8.30 atnākt pie Latvijas Republikas Saeimas un atbalstīt PVN likmes samazināšanu apkurei!


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: pikets, pvn

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats