24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Makroekonomika » Vilks: Valdībai ir trīs galvenās prioritātes
Vilks: Valdībai ir trīs galvenās prioritātes
Autors: IR.lv / 27. septembris 2012, 9:21
Valdībai ir trīs galvenās prioritātes - nodokļu samazināšana, demogrāfijas jautājumu risināšana un ceļu infrastruktūras sakārtošana, ceturtdien LNT raidījumā "Labrīt, Latvija!" uzsvēra finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība).


2013.gada budžetā demogrāfijas jautājumu risināšanai ir paredzēti gandrīz 37 miljoni latu, savukārt jau pēc trim gadiem - 67 miljoni latu. Finanšu ministrs uzskata, ka demogrāfijas jautājumu risināšanā ir jānosaka skaidri ilgtermiņa mērķi, kā tas ir nodokļu jautājumos. Kā zināms, valdība ir noteikusi, ka no nākamā gada 1.janvāra iedzīvotāju ienākumu nodoklis (IIN) tiks samazināts no 25% uz 24%, bet līdz 2015.gadam IIN plānots samazināt līdz 20%, raksta IR.LV.

Valdība iecerējusi, ka no nākamā gada 1.jūlija par desmit latiem tiks palielināti nodokļu atvieglojumi par apgādībā esošo bērnu (patlaban šī summa ir 70 lati), ziņo „Nozare.lv".

Vilks teica, ka Latvijai krīzes mācība ir bijusi ļoti svarīga visos līmeņos, arī ģimenēs, pašvaldībās, un, cerams, ka tā būs ilglaicīga. Latvijai ir svarīga mērena, stabila attīstība, kas arī patlaban valstī notiek, teica ministrs.

Vilks uzskata, ka Latvijai, neraugoties uz satricinājumiem eirozonā, ir visas iespējas turpināt veiksmīgi attīstīties. "Mēs negaidām kaut ko sliktu, zinām, ka būs labāk," uzsvēra ministrs.


Diskusija par rakstu (0) , Andris Vilks, Demogrāfija, finanšu ministrs, nodokļu samazināšana

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats