16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Makroekonomika » Valdībā izskatīts Pievienotās vērtības nodokļa likums
Valdībā izskatīts Pievienotās vērtības nodokļa likums
Autors: BNA / 14. augusts 2012, 13:49
Šodien, 14. augustā, Ministru kabinetā (MK) tika izskatīts Finanšu ministrijas jaunā redakcijā sagatavotais Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likumprojekts, kura mērķis ir redakcionāli uzlabot un pilnveidot esošā likuma normas, sakārtot likuma struktūru un precizēt lietoto terminoloģiju, lai īstenotu skaidru un saprotamu nodokļu politiku, veidotu precīzu, ar ES tiesību normām saskaņotu nodokļu normatīvo bāzi, nepieļaujot dažādas normatīvo aktu traktēšanas iespējas.


PVN likumprojektā ir iekļautas arī vairākas jaunas normas, piemēram, ieviesta izvēles norma piemērot PVN lietota nekustamā īpašuma piegādes darījumos, paredzēta īpaša reģistrācija Valsts ieņēmumu dienesta PVN maksātāju reģistrā uz noteiktu laika periodu, kā arī tiesības pircējam vai pakalpojuma saņēmējam pašam sev izrakstīt PVN rēķinu.

Pieņemot likumprojektu, tiks sekmēta PVN administrēšana, vienkāršoti nodokļa maksātāju pienākumi, nodokļa maksātājiem tiks dota iespēja samazināt administratīvos pienākumus un administratīvos izdevumus, kā arī tiks atvieglota PVN iemaksāšanas valsts budžetā kārtība un palielināta nodokļa maksātāju konkurētspēja un to darbības efektivitāte.  

Paredzēts, ka likums stāsies spēkā 2013. gada 1. janvārī. Likumprojektu vēl izskatīs un par to lems Saeima. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: likumu grozījumi, Pievienotās vērtības nodokļa likums, Pievienotās vērtības nodoklis, pvn

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats