28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Makroekonomika » Teju 6000 nulles deklarāciju iesniegtas pēc noteiktā termiņa
Teju 6000 nulles deklarāciju iesniegtas pēc noteiktā termiņa
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 6. jūlijs 2012, 17:34
Līdz ceturtdienai Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iesniegtas 130 198 mantiskā stāvokļa deklarācijas. 5966 no tām iesniegtas pēc noteiktā termiņa 1.jūnija.


VID Sabiedrisko attiecību daļā portālu «Apollo» informēja, ka līdz ceturtdienai 82 personas iesniegtajās deklarācijās uzrādījušas līdz šim nedeklarētos ar iedzīvotāju ienākuma nodokli apliekamos ienākumus 2 749 895,81 lata apmērā, no kuriem aprēķinātais valsts budžetā maksājamais iedzīvotāju ienākuma nodoklis ir 412 226,09 lati.

Maksājumi par iepriekš nedeklarētiem ar iedzīvotāju ienākuma nodokli apliekamiem ienākumiem uz 2012.gada 4.jūliju ir veikti 327 389,21 lata apmērā, informē VID.

«Vienlaikus vēršam uzmanību, ka termiņā iesniegto deklarāciju skaits vēl var mainīties, jo gadījumā, ja personai objektīvu iemeslu dēļ nebija iespējams iesniegt mantiskā stāvokļa deklarāciju likumā noteiktajā termiņā – līdz 2012.gada 1.jūnijam ieskaitot (piemēram, jūrniekiem, atrodoties izbraukumā), personai ir pienākums deklarāciju iesniegt triju mēnešu laikā pēc attiecīgo iemeslu izbeigšanās, pievienojot deklarācijai informāciju par objektīvajiem iemesliem, kas pamato personas nespēju iesniegt deklarāciju likumā noteiktajā termiņā,» skaidro dienestā.

Tāpat VID atgādina, ka fiziskai personai ir tiesības precizēt iesniegtajā mantiskā stāvokļa deklarācijā iekļautās ziņas triju mēnešu laikā pēc deklarācijas iesniegšanas, iesniedzot jaunu mantiskā stāvokļa deklarāciju un tajā veicot atzīmi, ka tiek iesniegta precizēta deklarācija.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: nulles deklarācija, VID

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats