25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Makroekonomika » Pavļuts: Brīvostu pārvaldībā jāstiprina labas pārvaldības prakses
Pavļuts: Brīvostu pārvaldībā jāstiprina labas pārvaldības prakses
Autors: Apollo.lv / 25. jūnijs 2012, 17:54
Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (RP), Ārvalstu investoru padome Latvijā un tās ieteiktais pārstāvis darbam Rīgas brīvostas (RBO) valdē Ģirts Greiškalns parakstījuši saprašanās memorandu, skaidri definējot plānotās sadarbības principus, ko puses ievēros pēc Greiškalna apstiprināšanas RBO valdes locekļa amatā, informē Ekonomikas ministrijā (EM).


«Ekonomikas ministrijas viena no prioritātēm ir valsts uzņēmumu pārvaldības reforma, iedibinot tajos arī labas korporatīvās pārvaldības praksi. Tomēr šie principi ir attiecināmi arī uz brīvostu pārvaldību un darbību, lai tās darbotos caurskatāmi, efektīvi un ar lielāku ieguvumu visai Latvijas ekonomikai. Saprašanās memorands ne vien definē un nostiprina šos principus, bet arī nosaka, ka Greiškalns kā RBO valdes loceklis pārstāvēs valsts un RBO intereses, nevis kādu konkrētu uzņēmēju organizāciju vai uzņēmumus, darbosies apolitiski, nepieļaus interešu konflikta situācijas, lēmumus pieņems caurskatāmi, profesionāli un godprātīgi, kā arī sadarbosies un sekmēs valsts pārstāvju viedokļu koordināciju. No Ekonomikas ministrijas pārstāvja RBO valdē sagaidām aktīvu un profesionālu darbu, lai tiktu pilnvērtīgi izmantotas visas iespējas un priekšrocības, ko Latvijai un mūsu ekonomikai var sniegt ostas,» uzsver ekonomikas ministrs.

EM līdzšinējā pārstāvja RBO Olafa Pulka pilnvaru termiņš beidzās šā gada 8.maijā, tāpēc ekonomikas ministrs aicināja lielākās uzņēmēju organizācijas (Latvijas Darba devēju konfederāciju, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un Ārvalstu investor padomi Latvijā) ieteikt kandidātu, kas Rīgas brīvostas valdē kā viens no valsts pārstāvjiem varētu pārstāvēt EM, raksta Apollo.lv.

Kopumā uzņēmēju organizācijas bija ieteikušas astoņus kandidātus, bet pēc ministrijas nominācijas komisijas vērtējuma un intervijām kā piemērotākais ministrijas pārstāvis tika izvēlēts Greiškalns.

Ministru kabinets par Greiškalna apstiprināšanu RBO valdē lems otrdien, 26.jūnijā.

Greiškalns absolvējis Rīgas Tehnisko universitāti. Viņam ir inženierzinātņu bakalaura grāds ekonomikā un ekonomista kvalifikācija starptautisko ekonomisko sakaru organizācijas un plānošanas specialitātē, kā arī maģistra grāds starptautisko ekonomisko sakaru vadīšanā.

Kopš 2006.gada Greiškalns ir Ārvalstu investoru padomes Latvijā izpilddirektors, kura pienākumos ietilpst pārstāvēt un risināt padomes biedru apzinātus un ar Latvijas uzņēmējdarbības vides un investīciju jomas konkurētspējas uzlabošanu saistītus jautājumus. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: brīvosta, Daniels Pavļuts, Ģirts Greiškalns

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats