28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Makroekonomika » Premjers Zviedrijā akcentē Latvijas panākumus krīzes pārvarēšanā
Premjers Zviedrijā akcentē Latvijas panākumus krīzes pārvarēšanā
Autors: Apollo.lv / 7. maijs 2012, 17:18
Pirmdien Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) Stokholmā uzstājās ar runu par Latvijas pieredzi fiskālās disciplīnas ieviešanā. Viņš uzsvēra, ka «Standard&Poors» lēmums paaugstināt Latvijas kredītreitingu līdz investīciju līmenim ir apliecinājums pozitīvai tendencei Latvijas ekonomikas izaugsmē.


«Latvija ir saņēmusi būtisku apliecinājumu tam, ka mūsu izvēlētais ceļš samazināt valsts izdevumus, lai pārvarētu finanšu krīzi, bija pareizs. Tas nozīmē arī to, ka mūsu galvenais mērķis ir sasniegts – valsts atgūst konkurētspēju un investoru uzticību,» pauda premjers.

Viņš uzsvēra, ka Latvijas nākamais uzdevums ir konkurētspējas palielināšana un ekonomikas izaugsmes turpināšana, ko iespējams panākt, turpinot ievērot fiskālo disciplīnu, raksta Apollo.lv.

Kā svarīgākos izaicinājumus, uz ko Latvijai jākoncentrējas, lai sasniegtu ekonomisko izrāvienu, premjers minēja atbalstu eksportspējīgai ražošanai, izcilu uzņēmējdarbības vidi, konkurētspējīgu izglītību, atbalstu jaunu darbavietu veidošanai, informē premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Konferences ietvaros Zviedrijas finanšu ministrs Anderss Borgs pateicās Latvijai par paveikto reģiona finanšu stabilitātes nodrošināšanā.

Dombrovskis piedalās starptautiskajā konferencē, kas veltīta dažādu valstu īstenotās fiskālās politikas modeļu un gūtās pieredzes analīzei, kā arī vidēja termiņa budžeta plānošanas jautājumiem. Konferences ietvaros premjers tiekas ar Starptautiskā Valūtas fonda, Zviedrijas un citiem Eiropas augsta līmeņa finansistiem. Vizītes ietvaros Ministru prezidents piedalīsies arī Latvijas Republikas vēstniecības organizētajā pieņemšanā Latvijas hokeja izlasei.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Anderss Borgs, Mārtiņš Panke, Standard&Poors, Stokholma, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats