18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Makroekonomika » Jauns emigrācijas plūsmas virziens - arvien vairāk latviešu izbrauc strādāt uz Nīderlandi
Jauns emigrācijas plūsmas virziens - arvien vairāk latviešu izbrauc strādāt uz Nīderlandi
Autors: Apollo.lv / 3. maijs 2012, 17:00
Arvien vairāk latviešu izbrauc strādāt uz Nīderlandi, novērojis uzņēmums «RT Tax», kas palīdz atgūt ārzemēs pārmaksātos nodokļus.


Uzņēmuma vadītāja norāda, ka Nīderlandē vispievilcīgākais ir sezonas darbu piedāvājums, taču visticamāk daļa cilvēku tur strādās arī ilgāk.

«Patlaban Nīderlandē strādājošo Latvijas pilsoņu skaits ir ievērojami mazāks nekā emigrējušo uz Angliju vai Īriju, taču ja runājam par tiem, kas izbrauc tagad, Nīderlande ir strauju popularitāti gūstošs emigrācijas virziens,» atzīst nodokļu atgūšanas uzņēmuma «RT Tax» direktore Rimante Šarmanauske.

Kā norāda Šarmanauske, Nīderlandi cilvēki izvēlas tāpēc, ka tur ir brīvas sezonas darba vietas lauksaimniecībā, gaļas pārstrādes vai citās nozarēs. Savukārt Anglijā vai Īrijā tāda darba iespējas, ja salīdzina vispārējo emigrantu un radīto darbavietu skaitu, ir mazākas.

Saskaņā ar «RT Tax“ datiem, Nīderlande patlaban vispievilcīgākā ir tieši sezonas darbu piedāvājuma dēļ, taču domājams, ka ne mazums latviešu tur paliks arī pēc tā beigām, raksta Apollo.lv.

«Palīdzot ārzemēs strādājušiem latviešiem atgūt svešās zemēs pārmaksātos nodokļus, redzam, ka pēdējo pāris gadu laikā gandrīz dubultojies to cilvēku skaits, kas devušies papildus peļņā tikai uz laiku. Varam arī konstatēt, ka vairums emigrējošo cilvēku pagaidu darbu nesaista ar konkrētu sezonu, bet gan ar darbu vismaz uz pusgadu vai gadu,» saka Šarmanauske.

Pirmā latviešu emigrantu plūsma strādāt uz Nīderlandi devās 2007.gadā, kad šī valsts atvēra savu darba tirgu viesstrādniekiem no ES. Tobrīd galvenie emigrācijas virzieni bija Anglija un Īrija, tāpēc uz Nīderlandi devās salīdzinoši maz latviešu. Kad minētie darba tirgi aizpildījās, pēdējos gados tieši Nīderlande kļūst arvien populārāka, tādēļ var prognozēt, ka emigrācijas plūsma uz šo valsti tikai pieaugs.


Diskusija par rakstu (0) , Nīderlande, Nodokļi, Rimante Šarmanauske, RT Tax

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats