18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Makroekonomika » Pavasarī bezdarbs varētu atkal samazināties
Pavasarī bezdarbs varētu atkal samazināties
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 15. marts 2012, 15:39
Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā februāra beigās bija 11,8 procenti no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita, un salīdzinājumā ar janvāri tas ir nedaudz pieaudzis, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) dati.


NVA februāra sākumā bija reģistrēti 132 575 bezdarbnieki, bet mēneša beigās – 133 413. Bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir palielinājies par 838 cilvēkiem, savukārt 4457 reģistrētie bezdarbnieki februārī iekārtojās darbā. Zemākais bezdarba līmenis februārī reģistrēts Rīgas reģionā – 8,4 procenti, bet augstākais bezdarba līmenis bija Latgalē – 20,4 procenti. Kurzemē bezdarba līmenis februārī bija 12,6 procenti, Zemgalē – 13,3 procenti un Vidzemē – 13,5 procenti, raksta NRA.lv.

Februārī bezdarbs palielinājies visos reģionos, izņemot Rīgas, kur bezdarba līmenis nemainījās. Par 0,2 procentpunktiem bezdarbs februārī pieaudzis Zemgalē, Latgalē un Kurzemē, savukārt Vidzemē tas palielinājies par 0,1 procentpunktu. Visvairāk – par 0,4 procentpunktiem – bezdarbs februārī pieaudzis Rēzeknē, savukārt Jēkabpilī bezdarba līmenis palielinājās par 0,3 procentpunktiem, bezdarbs pieaudzis arī Liepājā, Ventspilī un Jūrmalā. Rīga februārī bija vienīgā pilsēta, kur bezdarbs samazinājās.

Labklājības ministre Ilze Viņķele prognozē, ka pavasarī, iespējams, jau martā, bezdarba līmenis atkal kritīsies, jo pašreizējam bezdarba pieaugumam ir sezonāls raksturs. Pēdējā laikā mainījusies bezdarbnieku struktūra, arvien lielāks ir ilgstošo bezdarbnieku skaits.

NVA organizētajos aktīvajos nodarbinātības pasākumos februārī piedalījās 26 662 bezdarbnieki, visvairāk – konkurētspējas paaugstināšanas pasākumos. Profesionālajā apmācībā, pārkvalifikācijā vai apmācībā pie darba devēja piedalījās 4555 cilvēki, bet algotos pagaidu sabiedriskajos darbos strādāja 5957 iedzīvotāji.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bezdarbs, Ilze Viņķele, NVA

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats