19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Makroekonomika » Pensionēšanās vecums jāpalielina līdz 75 gadiem, bet ar zināmu atrunu
Pensionēšanās vecums jāpalielina līdz 75 gadiem, bet ar zināmu atrunu
Autors: Apollo.lv / 28. februāris 2012, 12:13
Ekonomists Ģirts Rungainis, kurš nereti ir izteicies asi jautājumos par pensionāriem, domā, ka pensionēšanās vecuma slieksnis jāpalielina līdz pat 75 gadiem. Vienlaikus gan viņš norāda, ka tā varētu rīkoties ar zināmu atrunu.


Rungainis sarunā ar laikrakstu «Diena» sacījis: tas ir absurds, ka pusotrs strādājošais uztur vienu pensionāru. Viņš uzsver, ka nākotnē nebūs kam maksāt pensijas tiem, kuriem šobrīd ir 35 līdz 55 gadi.

Viņaprāt, pensionēšanās vecumu vajadzētu palielināt līdz pat 75 gadiem. Tiesa, ar atrunu – pensionēšanās vecums tiktu samazināts atkarībā no bērnu skaita, raksta Apollo.lv.

«Par vienu bērnu divi gadi [no pensionēšanās vecuma], par diviem – vēl divi gadi, par trešo – vēl seši gadi. Ja ir trīs bērni, varētu pensionēties 65 gadu vecumā,» laikrakstam skaidrojis Rungainis.

Vienīgais veids, kā izvairīties no pensionēšanās vecuma palielināšanas, esot ļoti īsā laikā nodrošināt to, ka strādājošie saņem augstas darba algas un ražo konkurētspējīgas preces un pakalpojumus.

Arī demogrāfs Ilmārs Mežs atbalsta pensionēšanās vecuma celšanu. Citādi pēc pieciem desmit gadiem no pamatbudžeta lielu daļu līdzekļu nāksies maksāt pensijās. Esot tomēr jādomā arī par jauno ģimeņu atbalstu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ģirts Rungainis, pensionēšanās vecums

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats